Stabil verksamhet med härligt gäng i Jönköping

2024-01-29 19:16:24

Under många år hade ALT Hiss samarbete med GT Hiss i Jönköping. När GT Hiss ägare valde att trappa ner var det naturligt att sälja verksamheten till ALT Hiss.

För medarbetarna i Jönköping innebar det inte någon större förändring när GT Hiss gick upp i ALT Hiss-koncernen även om det tog en stund innan den nya organisationen och arbetsfördelningen ”satte sig”.

– Vi är ett tight gäng, som trivs ihop och hjälper varandra. Vi har väldigt låg personalomsättning. Vi är åtta personer nu, vilket är en ökning med två stycken sedan vi blev en del av ALT Hiss, säger Lars Pettersson, arbetsledare i Jönköping.

Medarbetarna på ALT Hiss i Jönköping samlade runt fikabordet.

Även om de flesta uppdragen är i Jönköping och Huskvarna eller i dess närområde är det sällan alla åtta medarbetare samlas samtidigt på det kombinerade kontoret och lagret. Här är sju av åtta i alla fall på plats samtidigt (fr. v.): Elias Löfqvist, Benjamin Forsberg, Hampus Karlsson, Lars Pettersson, Simon Larsson och Tomas Jansson. Mikael Svedboms saknas.

I Jönköping arbetar medarbetarna mycket med modernisering och service, men nyhiss har ökat väldigt mycket senaste åren. Sammantaget är det full fart.

- Förra året monterade vi närmare 50 hissar. Det är redan där rekord och dessutom har vi objekt inbokade för en bra bit in på det här året, säger Lars och fortsätter:

- När det gäller modernisering har vi en stor styrka i att vi genom egen konstruktion och tillverkning kan ta fram speciallösningar när det behövs, vilket innebär att vi i princip aldrig behöver göra kompletta utbyten. Det sparar material och det sparar pengar för kunden.

–  Vårt öppna styrsystem med upplåst serviceinstrument (till höger) är en av de stora fördelarna med våra hissar. Till skillnad från en del konkurrenter i branschen så låser vi inte in kunderna att vara tvungna att anlita oss om de inte vill, säger Lars Pettersson, som är arbetsledare i Jönköping, ”med ålderns rätt” som han säger själv.

Service av portar är en del av verksamheten i Jönköping. Här undersöker Tomas Jansson och Lars Pettersson en krånglande port.

Bland moderniseringskunderna finns bland annat Vätterhem där medarbetarna i Jönköping har moderniserat 10 hissar av 24 hissar beställda hittills och det finns option på ytterligare 25 stycken. Eftersom det är ett kommunalt bostadsbolag har de uppdragen fåtts genom upphandling.

- Ett annat bolag vi utför mycket uppdrag för är Bygginvest. Hos dem har vi runt 60 serviceobjekt och minst en modernisering per år. De har gett oss förtroendet att bedöma, föreslå och planera vilka hissar som ska moderniseras och i vilken ordning, säger Lars.

Ytterligare ett bostadsbolag i Jönköpingsområdet som arbetar med är Lustgården. Relationen med dem går 20-25 år tillbaka i tiden och omfattar både nyhiss, service och underhåll.

– Ja, det finns ju en anledning att vi anlitar ALT Hiss, och tidigare GT Hiss. Vi är supernöjda både med nyhiss- och service-delen. Sammanfattningsvis är ALT Hiss ett väldigt bra hissföretag, säger Daniel Alm, projektchef på Lustgården.

Ett av bostadsbolaget Lustgårdens senaste projekt med hissar från ALT Hiss i Jönköping.Lustgårdens senaste projekt, Kv 11 Munksjöstaden, med 100 lägenheter där hyresgästerna reser i åtta ALT Optima-hissar med uppgraderade hisskorgar. Läs artikeln om Lustgården.

 En av de hissar som ALT Hiss levererat till Jönköping University.Under sommaren 2023 installerade vi vår fjärde hiss på Jönköping University. Så här säger Claes Elm, projektledare och tekniker på Högskolefastigheter i Jönköping med ansvar för högskolans hissar om installationen:
–  Hissbytet gick alldeles ypperligt, det fungerade klockrent – hela processen flöt på och vi fick kontinuerlig återkoppling. Allt var klart i god tid innan höstterminen startade. Hissen är dessutom jättesnygg och vi är väldigt nöjda med resultatet.

 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga