Modernisering av hiss med flexibelt modulsystem

Vi moderniserar hissar oavsett typ av hiss och fabrikat. Vårt smidiga och flexibla modulsystem gör att du kan modernisera hela eller endast delar av hissen.

Ta kontakt med något av våra regionkontor för att gå igenom dina nuvarande installationer och behovet av modernisering av din hiss eller hissar.

Vårt koncept med flexibla moduler ger enklare underhåll

Våra nyproducerade hissar är uppbyggda med komponenter som bygger på flexibla moduler. Dessa moduler är lika lämpliga till modernisering av hissar. När vi moderniserar dina hissar innehåller de alltså precis samma komponenter och moduler som våra nyproducerade. Det innebär enklare underhåll och reservdelsförsörjning samt en väl utprovad produkt.

Modernisering av hiss ger ökad säkerhet och minskar energiförbrukningen

En väldigt viktig synergieffekt när du moderniserar dina hissar är minskad energiförbrukning och ökad personsäkerhet. En hiss med modern styrning har bättre övervakning och bättre kontrollfunktioner än äldre. Du får dessutom en effektivare hissfunktion med ökad komfort och kortare väntetider.

Möjlighet till uppkopplad styrning med smarta funktioner

En hiss som moderniseras av oss får modern styrning som kan kopplas upp mot nätet. Det innebär att du kan få felstatus och övervakning via din egna dator eller telefon. Resenärer kan göra hissanrop och välja våningsplan direkt i mobilen.

Vi besiktigar hissen för att bedöma omfattningen

Stora delar av en hiss har väldigt lång livslängd. Istället för modernisering byter många hisstillverkare ut hela hissen. Men det gör inte vi. Vi kan med vår kompetens och erfarenhet modernisera hissarna flera gånger istället för komplett utbyte. Det sparar både miljö, resurser och pengar över tid.


Vanliga anledningar till att modernisera en hiss:

 1. Hisskorgen börjar bli ful och sliten:
  Tar ner intrycket på min fastighet
   
 2. Byta från slagdörr till skjutdörr:
  Avsevärt bättre handikapptillgänglighet för hissen, men även mer lättanvänd om man ofta har grejor med sig. Höjer också värdet på min fastighet som får ett modernare utseende.
   
 3. Hissen stannar ofta:
  Reparationerna kostar mer än investeringen att modernisera hissen.
   
 4. Hissen är cirka 25 år och jag har inget gjort:
  För att slippa oönskade och därav ofta dyra driftstörningar gör man en planerad modernisering. Har man dessutom säg 50 hissar i sitt bestånd bör man ha en plan med där minst 2 hissar om året moderniseras för att sprida investeringarna.

”Resultatet har blivit förbaskat bra”

Läs om vad våra kunder tycker om våra utförda moderniseringar! >>


Hur ska jag utföra min modernisering?

Hissen kan delas upp i fyra moduler: dörrar, hisskorg, drivsystem och elstyrning. Beroende på målet med moderniseringen kan den utföras i olika nivåer som styrs av de olika modulernas funktion i anläggningen.

Elstyrningen är basen

Hissens elstyrning är basen och byts i princip alltid, oftast tillsammans med olika slitdelar i dörrarna. Detta är minsta åtgärden för att öka driftsäkerheten.

Klä om hisskorgen

För att även visa hyresgäster att man satsat på huset eller för att höja intrycket för besökare bör man också klä om hisskorgen - eller byta ut den.

Hissdörrar

Om hissen har automatdörrar är ofta ett byte av maskineriet att rekommendera och eventuellt också de vagnar som håller upp schaktdörrarna. Dessa delar är en vanlig felkälla och normalt är det mest ekonomiskt att byta komplett istället för att endast byta enskilda komponenter som till exempel hjul och kontakter.

För att öka tillgängligheten och/eller värdet på fastigheten vill man ibland ersätta hissens slagdörrar med automatdörrar. Även detta kräver en besiktning på plats, framför allt för att bedöma om platsen finns och om drivsystemet orkar med den ökade lasten.

Se över drivsystemet

Nästa steg är att ta med drivsystemet i moderniseringen av hissen. Här är svårare att generellt säga ur man bör göra och en besiktning av anläggningen är att rekommendera för att vi ska kunna ge rätt råd – det är inte alltid man behöver byta hela drivsystemet.

Vid större renoveringar, framförallt på hissar i miljöer där man inte klarar sig utan hissen, blir det allt vanligare att man byter hela hissen och helt enkelt ersätter den med en ny. Oftast är det rent resursslöseri både för miljön och plånboken då det till stor del är mest att byta i schaktet.

Behovsanpassade lösningar

Sammantaget finns det inga givna regler, utan en konsultation där vi på plats träffas och diskuterar fram vad ni vill uppnå och vilka behov som finns är att rekommendera. Därefter gör vi en bedömning av vilka moduler enligt ovan som är lämpligt att modernisera och återkommer med ett förslag.


Kontakta något av våra kontor så bokar vi en tid!

 

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga