”Jag gillar att arbetet är omväxlande och att ha kontakt med många människor”

2020-09-02 11:35:50

Håkan Bengtsson, Logistik- och produktionschef, ansvarar för inköp, logistik och produktion. Det är med andra ord mycket att hålla koll på om dagarna.

– Jobbet är omväxlande, det gillar jag. Det händer mycket om dagarna och när man kommer till jobbet vet man inte riktigt hur dagen kommer se ut, säger Håkan Bengtsson.

Håkan köper in allt material till produktionen och komponenter till hissarna, både det som lagerhålls och som är objektbundet till respektive hiss – förutom elmaterial och styrsystem, vilket en kollega har hand om.

– Det ligger också på mitt bord att säkerställa att hissarna blir tillverkade och levererade ut på byggena i tid. Det innebär bland annat mycket kontakt med arbetsledarna eftersom det inte är ovanligt att tiderna för montage flyttas, säger Håkan och fortsätter:

– Det är också en av fördelarna med jobbet, att jag har kontakt med många människor. Både våra leverantörer och medarbetare som konstruktörer, produktionspersonal och montageledare. 

Håkan trivs på ALT och berättar att han gillar flexibiliteten och att det är möjligt att ha överblick och insyn i helheten om man vill, inte bara sitt eget fack.

– Det jag tror kunderna gillar med oss är att vi är flexibla och har lösningar på det mesta. Vi kan erbjuda allt från standardiserade bostadshissar till komplicerade ombyggnadslösningar. 

– Jag skulle också vilja lyfta fram att vi inte använder arbetskraft från låglöneländer, inte heller på montagesidan, och kan ändå hålla rimliga priser och därmed gynna den svenska arbetsmarknaden, avslutar Håkan Bengtsson.

Om Håkan Bengtsson

Började på ALT: 2015
Bor: strax utanför Alvesta i Änganäs, med cykelavstånd till jobbet
Fritid: Familj och tre barn blir såklart en stor del av fritiden. Hus och hem. Friluftsliv. Orientering.
Favorithiss / bästa hissupplevelse: Var på en guidad tur i en polsk saltgruva. Enda vägen upp var hissen. Vi blev intryckta i en trång stålbur i två våningar. Detta följdes av en kolsvart, svajig resa tills vi äntligen nådde ljuset ovan jord. Det är nog enda gången jag varit rädd när jag åkt hiss…
Känns bra att jobba på ALT och bidra till att leverera bekväma och säkra hissar :-)

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga