”ALT är ett förhållandevis litet företag där man blir en del av familjen”

2020-06-25 14:16:00

Bojan Dukic började arbeta på ALT Hiss som hissmontör 2016 och sedan 2018 jobbar han som servicetekniker med placering i Halmstad.
 

– I det här yrket träffar man mycket människor och jag har trevliga och hjälpsamma kollegor, säger Bojan.

Arbetet som hissmontör var Bojans första jobb i Sverige. Han kom hit med sin familj 2015 från Bosnien där han jobbat som elektriker, något han har nytta av eftersom det är mycket elektronik i hissar.

Se stora delar av Sverige

Som hissmontör fick Bojan resa till många olika platser, vilket han tyckte var kul eftersom han som ny i Sverige fick se mycket av landet. Han gillar också själva byggprocessen:

– Det är roligt att se att något händer när man bygger hiss, man går från ett tomt schackt till en färdig hiss. Det är en bra känsla, säger Bojan.

Bojan berättar att han kände att han inte hade tillräcklig kunskap när han började som hissmontör, men hans chef trodde på honom och tvingade honom att montera hissar på egen hand för att visa honom att han kunde. Det är Bojan tacksam för idag – när han själv såg det växte också självförtroendet.

 

Frihet och egen planering

Även om det var kul att resa runt inom landet och montera hissar så saknade han sin fru och sina barn i veckorna – som hissmontör jobbar man måndag till torsdag, oftast på annan ort – så att byta inriktning till servicetekniker och komma hem till familjen på kvällarna är något Bojan uppskattar.

– Jobbet som servicetekniker innebär mycket frihet. Man planerar själv sin arbetsdag, säger Bojan och fortsätter:
– Sen blir arbetsdagarna sällan som man planerar, felanmälningar som kommer in måste såklart prioriteras före service och underhåll – men det är också det som är en del av tjusningen, att den ena dagen inte blir den andra lik.

Sammanhållning och gemenskap

Bojan berättar att han är en av två servicetekniker som är stationerade i Halmstad. De hjälper varandra och arbetar mycket tillsammans, men de har även kontakt med sina kollegor runt om i landet för att få råd och hjälp när de stöter på problem. Dessutom träffas de på servicemöten och andra tillställningar som den årliga julfesten.

– Just gemenskapen med kollegorna och att vara en del av ALT-familjen, i kombination med den uppskattning jag känner att jag får, är den stora fördelen med jobbet, avslutar Bojan.


Om Bojan Dukic

På ALT Hiss sedan: 2016. Bojan berättar att han fick jobbet genom att en kompis som jobbade på ALT ringde och frågade om han kunde hjälpa till några veckor – men det blev mer än så och fast anställning. Han och kompisen brukar skämta om att Bojan är skyldig kompisen 2% av sin lön så länge han jobbar på ALT.
Bor: i Halmstad
Fritid: Umgås med familjen. Det blir mycket fotboll och andra roliga grejor med barnen.
Bästa hissupplevelse: Min första hiss som jag byggde själv på Åbro bryggeri i Vimmerby. Det är roligt att själv ha planerat arbetet och byggt en hiss. 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga