Härligt gäng ger full fart framåt i Kalmar

2022-03-23 16:12:08

ALT expanderar på alla verksamhetsorter. En av dessa är Kalmar-kontoret där det verkligen är full fart. Det ökande antalet uppdrag gör att personalstyrkan gått från sju till elva personer på kort tid, men det räcker inte – fler medarbetare söks.
 

- I Kalmar är vi verksamma inom nyhiss, service, modernisering och bostadsanpassning. Även om alla områden går bra det är framförallt servicesidan som gör att vi har förstärkt och ytterligare behöver förstärka bemanningen, säger Mathias Werbelow som arbetar med försäljning och eftermarknad i Kalmar-regionen.


Ett av de senaste större projekten ALT levererat hissar till är det nya psykiatriska sjukhuset i Kalmar på uppdrag av PEAB och Region Kalmar. Tre sänghissar och två personhissar har installerats. Under året (2022) är det dags för fler hissar till Region Kalmar genom ett sjukhusprojekt i Västervik.


Mathias är en av dem som är relativt nya på företaget. Han har tidigare jobbat med hissar i Stockholm på ett ägarlätt bolag. När flyttlasset för familjen gick söderut till Kalmar, skickade han en spontanansökan till ALT Hiss.

- Jag hade hört mycket bra om ALT, det är ett lagom stort företag och dessutom ägarlett precis som där jag jobbade innan. Jag gillar de korta beslutsvägarna och att man har mycket eget ansvar, säger Mathias.
 


När Mathias Werbelow med familj flyttade från Stockholm till Kalmar skickade han en spontanansökan till ALT eftersom han hört mycket bra om företaget. Det visade sig vara ett bra drag. Nu jobbar han med försäljning och eftermarknad på Kalmar-kontoret.

 

Egen konstruktion och tillverkning en framgångsfaktor

Trots att Mathias är ny på företaget har han en klar bild om vad företagets framgångar beror på.

- Vi är ett härligt gäng med god sammanhållning och det är något jag tror våra kunder märker. Det ser jag absolut som en bidragande orsak till framgången. Några saker som många av våra kunder nämner som positivt är att vi har egen konstruktion och tillverkning inom landet, ett brett sortiment och att vi är väldigt flexibla. Vi kan lösa det mesta helt enkelt!

 


Bröderna Didrik och Robin Andersson (vid intervjutillfället föräldraledig) är de två montörer som har hand om bostadsanpassningar. 
- Jag har lärt honom allt han kan!, skämtar Robin under diskussionen av ett pågående projekt.

Just frihet under ansvar är en fördel med att arbeta på ALT Hiss som flera av medarbetarna lyfter fram. Och variationen i arbetet. En av dessa är Robin Andersson, en av två montörer av hissar för bostadsanpassning.

- Det absolut roligaste med jobbet är variationen. Ingen dag är den andra lik och man styr sina dagar till stor del själv så det är mycket frihet under ansvar. Och så gillar jag att vi hjälper och täcker upp bra för varandra. Dessutom att det är en arbetsplats med bra stämning – det finns alltid tid för lite skämt och skratt, säger Robin, och hans bror Didrik som också är montör håller med:

- Vi är ett bra team här i Kalmar! Jag trivs superbra och det beror till stor del på arbetskamraterna och stämningen.

 


Rolf, Christian, Emil och Leif är fyra av serviceteknikerna i Kalmar. Jobbet som servicetekniker handlar ofta om problemlösning och då är det bra att kunna ta hjälp och diskutera med varandra - just här i väntan på att lunchmaten ska anlända. 
Vi försöker äta lunch ihop. Eftersom vi ofta är ute och jobbar på egen hand är det extra trevligt med lunchsällskap, säger Emil.


Bostadsanpassning ett specialområde i Kalmar

Erik Johansson har arbetet på ALT Hiss i 16 år har hand om bostadsanpassningar, som är något av en specialgren för ALT Hiss i Kalmar, då hela verksamheten för detta i ALT utgår härifrån. 


Erik Johansson har arbetat på ALT Hiss under många år, ända sedan 2008. Han säljer och projekterar bostadsanpassningar i Kalmar och Blekinge län.


Erik berättar att ALT erbjuder fullservicelösningar, det vill säga inte bara själva hissen, utan projektering av hela arbetet. Från skisser och ritningar till snickeriarbeten som behöver göras i samband med bostadsanpassningen. Och såklart även service och underhåll.

 

Ett exempel på bostadsanpassning.

 

- För oss är det viktigt att ha med fastighetsägaren på tåget och att göra ett gedigt och snyggt arbete. Vi försöker göra så liten åverkan som möjligt för att underlätta en framtida återställning, säger Erik, och fortsätter:

- Vi installerar i snitt tre hissar för bostadsanpassning i veckan. Dessutom demonterar och återställer vi ungefär en hiss per vecka på grund av att behovet upphör. För att underlätta för våra kunder, vilket till största delen är kommuner, lagerhåller vi de demonterade hissarna till dess att de behövs igen på någon annan plats. Vi är också ett hisshotell helt enkelt!


Johan, montör, och Niklas, servicetekniker, i samtal med Peter Kjellsson, försäljningsansvarig och en av ALT Hiss två delägare. I pallstället i bakgrunden ligger några av alla de begagnade hissar för bostadsanpassningar som förvaras åt kunder.​ALT Team Kalmar!

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga