”Resultatet har blivit förbaskat bra”

2020-10-15 13:06:37

När de åtta hissarna i bostadsrättsföreningen HSB Skansen i Malmö efter 30 år började bli uttjänta anlitades ALT Hiss för att modernisera dem – med lyckat resultat!

 

- Resultatet har blivit förbaskat bra! Nu åker man på ett helt annat sätt än tidigare. Hissarna väsnas inte. De rycker inte vid start och stopp, utan de går istället väldigt mjukt och fint, säger Thommy Ekman, ledamot i bostadsrättsföreningens styrelse, och den som har ansvarat för hissmoderninseringen i föreningen.

Vid moderniseringen har linspel, motorer samt elektronik bytts ut. Hissarna har också kopplats samman med brandlarmet, vilket gör att om larmet går åker hissarna automatiskt ner till bottenplanet så att de som eventuellt befinner sig i dem kan ta sig ut ur byggnaden. 

 

Hisskorgarna är folierade halvvägs upp med liggande fanér, samma som på lägenhetsdörrarna. Därefter en kromad list och sedan vitt upp till taket, där det sitter ett nytt undertak led-lampor. Hissarna har även försetts med ny manöverpanel, spegel och stol. Golvet är också utbytt.

 

De ursprungliga hisskorgarna har behållits men klätts om och fått ny inredning med bland annat ny manöverpanel och undertak med led-belysning. Thommy berättar att man på väggarna valde att delvis följa lägenhetsdörrarnas utseende av liggande fanér och menar att inredningen har blivit väldigt bra:

- Hissarna har blivit mycket fina och tjusiga på insidan, det är ”hotellkänsla” har boende i föreningen sagt. Inredningen och färgerna hänger bra ihop med trapphusens utseende. 

Thommy berättar att han och föreningen är mycket nöjda med ALTs insats och att tidsplanen hölls.

- Det har fungerat alldeles utmärkt. Vi har fått positiv respons från de boende av för att det gick smidigt, och vi har haft bra dialog med ALT genom hela projektet, säger Thommy och avslutar:

- Det märktes att de två killarna som utförde moderniseringen verkligen är proffs. Sköter ALT Hiss alla objekt som detta kan jag absolut med fullt förtroende rekommendera dem. 

Sedan tidigare har ALT Hiss skött service och underhåll av bostadsföreningens hissar. Något man efter den lyckade moderniseringen fått fortsatt förtroende att göra.

 

Om moderniseringen

  • Hissarna stängdes av två i taget i tre veckor då de moderniserades. 
  • ALT Hiss informerade i god tid i trappuppgångarna och i hissarna vad som skulle ske och när.
  • Föreningen underlättade för de boende genom att bland annat sätta ut stolar i trapphusen för att man skulle kunna vila på vägen upp och ner och ordna hjälp med handling för de som behövde det.

 

Om Brf. HSB Skansen

  • Färdigställt 1988/1989
  • 147 lägenheter och en lokal
  • Åtta trappuppgångar med en hiss i varje
  • Sex våningar

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga