”Vi har bestämt att vi ska ha ALT Hiss - de är bäst”

2023-10-05 09:55:58

Vi sköter sedan drygt tio år tillbaka hisservice hos stiftelsen Stockholms sjukhem. Vi har dessutom installerat ett antal nyhissar och moderniserat två befintliga.

Stockholms sjukhem är en stiftelse, grundad 1867, som utan vinstsyfte erbjuder sjukvård och omsorg för långvarigt eller obotligt sjuka.

Vi kom i kontakt med Stockholms sjukhem fösta gången 2012 då vi fick i uppdrag att installera fem hissar och modernisera två befintliga. Sedan dess sköter vi service på samtliga sjukhemmets hissar, med undantag för några som har garantiservice.


Roland Johansson, servicetekniker på ALT Hiss, Berwar Banavi, fastighetstekniker på Stockholms sjukhem och Kristoffer Morén, servicearbetsledare på ALT Hiss, i diskussion om hissarna på sjukhemmet.

– Vi bedriver vårdverksamhet och för oss är det viktigt att hissarna är igång dygnet runt och att vi får snabb hjälp med hissarna om det skulle uppstå problem. Med ALT Hiss fungerar det perfekt. De är snabba, självgående och återkopplar kontinuerligt, säger Berwar Banavi, fastighetstekniker på Stockholms sjukhem.

Bewar berättar att de 14 hissarna är kritiska för verksamheten, och att de går i princip oavbrutet. Förutom persontransporter är det dagliga transporter av matvagnar med lunch och middag, kläder och sängkläder samt mediciner och andra förnödenheter. Det ordnas dessutom mycket aktiviteter för de boende, på vintern främst i aulan och på sommaren ofta ute på gården. Och i samband med aktiviteterna blir det extra hårt tryck på hissarna.


Det sker dagligen en stor mängd transporter med sjukhemmets hissar.


Att hissarna används flitigt märks inte minst på hur många resor de gör. De två hissarna som går i grupp i hus D har gjort drygt 2,5 miljoner resor vardera (juni 2023) sedan de installerades 2012. Det innebär inte mindre än runt 590 starter vardera per dygn. Ett riktigt bra kvitto på småländsk hisskvalitet!

– Jag och mina kollegor ansvar för den dagliga driften på sjukhemmet och det är mycket som ska fungera. Hissarna är bara en del. Vi måste ha leverantörer vi kan lita på och som sköter det de ska utan att vi behöver tjata och ligga på. Och det funkar klockrent med ALT Hiss, de är självgående och rör sig i byggnaderna när de vill, kan hissarna och påminner oss när det är dags för service och besiktningar, säger Berwar och fortsätter:

– Vi uppskattar särskilt att ALT Hiss säger till och ger oss förslag när det är dags att göra något med hissarna utöver den löpande servicen.

Roland Johansson, servicetekniker på ALT Hiss med ansvar för Stockholm sjukhems hissbestånd fyller i: 

- Det finns saker man behöver göra med hissarna, i form av underhåll och utbyte av slitdelar. Frågan är bara när och hur. Planerat i förväg eller akut när hissen stannar.

– Ja, det är många gånger Roland säger till att ”det här måste ni tänka på” eller ”om sex månader måste det här göras”. Och erfarenhetsmässigt är det är dumt att snåla och vänta, det blir bara dyrare i slutändan, replikerar Berwar och avslutar:

– Sammanfattningsvis har vi fullt förtroende för ALT Hiss. Vi tycker de är det bästa hissföretaget och vi har bestämt att vi ska ha dem. 


– ALT Hiss är den av de hiss- och serviceleverantörer som vi anlitat som det fungerat allra bäst med. Vi uppskattar särskilt att de är självgående, att vi inte behöver ligga på och ”tjata”, säger Berwar Banavi, fastighetstekniker på Stockholms sjukhem. 


Om Stockholms sjukhem

• Stockholms sjukhem är en av landets största idéburna vårdgivare och bedriver verksamhet inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.
• Sjukhemmet öppnade 1867
• Cirka 1400 anställda
• Man har totalt 103 boenden på de olika avdelningarna
• Stockholms sjukhem är en godkänd universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att man kontinuerligt forskar, utvecklar och utbildar inom vården.
• Läs mer: www.stockholmssjukhem.se

 

 
 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga