”Jag vill att det ska hända saker”

2024-01-29 18:59:34

Simon Larsson är anställd som montör på företaget sedan 10 år tillbaka och märker att det varit det varit ett stort uppsving för fram för allt nyhissmontage, men även modernisering, de senaste 1-2 åren.

–  I och med att det har sålts som aldrig förr har det blivit mycket nymontage och modernisering för mig, men mindre service och underhåll. Det är kul att det finns att göra, jag är sådan som person att jag vill att det ska hända saker, säger Simon Larsson.

 

Simon (till vänster) halkade in i branschen på ett bananskal direkt efter han var färdigutbildad elektriker. De är inget han ångrar, tvärtom – meka och elektronik är stora intressen – och nu ägnar han sig åt bägge delar på jobbet.

Simon berättar att han trivs bra på jobbet och med kollegorna. Traditionellt i Jönköping har de inte varit specialiserade mot en viss typ av jobb utan alla har mer eller mindre gjort allt, även om det med tanke på ökningen kring nyhiss blivit lite mer uppdelning.

– Vi kompletterar varandra bra, och alla har sina specialistkompetenser. Det är skönt att veta att man alltid kan fråga en kollega om det är något man inte löser, samtidigt som det också är kul att själv kunna hjälpa till när någon kört fast. Det är också fantastiskt gött att ha de gamla ”rävarna” som har varit med länge i branschen och som har sett det mesta och därmed också kan det mesta.

– Och när ALT Hiss tog över har vi fått ytterligare kollegor och kompetens att ta hjälp av. Till exempel Anders Stenkilsson på konstruktionsavdelningen är fantastisk när det gäller support, har han inte redan koll på lösningarna så kan man bolla med honom och lista ut vad problemen beror på, säger Simon.

Ombyggnad är roligast

Personligen tycker Simon att ombyggnad är absolut roligast att syssla med. Han menar att då är jobbet som mest varierande och utmanande. Att utgå från en befintlig hiss, få en ”ungefär-ritning”, som han utrycker det, att utgå ifrån samt nya delar. I de projekten berättar han, blir det alltid saker som måste kluras ut och fixas efter hand.

– Alla säger att variationen och friheten är det här yrkets stora fördelar, men det är verkligen så. Imorgon är det besiktning på en hiss som jag har monterat. Redan när hissen levererades för tre veckor sedan visste jag att den måste vara helt klar imorgon. Sedan är det helt upp till mig hur jag lägger upp arbetet så att det också blir så, avslutar Simon.

 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga