Niclas - maratonlöparen som stortrivs på jobbet

2023-03-30 09:37:45

Niclas Georgsson är inne på sitt 25:e år som mekanisk projektör hos oss. När han inte klurar på hisslösningar på jobbet så ägnar han stor del av fritiden till löpning och annan motion. Nyligen sprang han Boston maraton, ett av de lopp som ingår i ”The Big 6”.  


– Det är mäktigt att springa med en stor entusiastisk publik som hejar som det brukar vara på maraton!, säger Niclas och fortsätter: 

– Just Boston maraton är lite speciellt jämfört med andra maraton. Starten går en bit inåt landet från Boston sett, dit man blir skjutsad i de klassiska gula skolbussarna. Sedan springer man stora delar av loppet på landsbygden ut mot kusten och Boston. Det gör att man får se mycket av omgivningarna runt staden, och det är väldigt fint. Det var också backigare än vad jag trodde. Bland annat den (ö)kända backen ”Heartbreak Hill” kändes i benen då man sprungit tre mil.

Även om själva maratonloppet är den stora grejen så är den del i det hela för Niclas att komma iväg från vardagen tillsammans med vänner. ”Uppvärmningen” den här gången bestod av två dagars sightseeing och inte bara en, utan två ölprovningar. Så kallad kolhydratsuppladdning :-)
 

I och med Boston har Niclas nu sprungit fem av de sex maraton som ingår i ”Big 6”. Det började med att han fick startplats på New York maraton i 50-årspresent, och sedan har det fortsatt. Nu har han bara Tokyo maraton kvar. De övriga som ingår är New York, Chicago, Berlin, Boston och London. 

– Jag tog det faktiskt lite lugnt på Boston maraton*, dels för att hinna se omgivningarna under loppet och dels för att det stora målet i år är Stockholm maraton i juni. Så jag vill spara lite på krafterna till dess. 

(*Niclas gick i mål på 3 h och 26 minuter, vilket ger en snittid på cirka 4 minuter och 50 sekunder per kilometer.)

Niclas tränar löpning ungefär fyra dagar i veckan, runt en timme per pass på vardagarna och ett längre på helgen. På måndagar tränar han ofta med några kollegor på gym efter jobbet. Då springer han dit och tillbaka, såklart. Periodvis löptränar han och några kollegor också under lunchen på fredagarna.

– När man sitter still hela dagarna på kontoret blir man trött kroppsligt. Då är det skönt att sticka ut och springa och få igång kroppen och rensa tankarna.

Som mekanisk projektör tar Niclas fram bygg- och montageritningar till nyhiss och hissmoderniseringar. Han dimensionerar bland annat olika komponenter som cylindrar och gejdrar. Han beräknar belastningar i hisschakten som byggföretagen behöver veta. Dessutom hjälper han vid behov säljarna med tekniska frågeställningar under säljprocessen.

Hur är det att jobba på ALT?
– Jag stortrivs på ALT, inte minst att jag varit anställd här i 25 år visar ju det. Det är bra arbetskamrater och ingen hierarki – alla är lika viktiga oavsett vad man jobbar med. Och bara man sköter sitt jobb är det inga problem att vara ledig, t.ex. för att åka iväg på maraton, avslutar Niclas. 


Om Niclas Georgsson

Började på ALT: 1998
Bor: strax utanför Alvesta i Benestad
Fritid: Förutom löpning, även cykling och längdskidåkning. Kollar på ishockey. Fixa i trädgården och njuta av livet.
Favorithiss / bästa hissupplevelse: Hissen i en skyskraporna i New York. Det spelades upp en film i hissen som om man hade tittat ut på omgivningarna under tiden man åkte upp (och ner).

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga