"Jag har alltid trivts på jobbet. Vi har stor frihet under ansvar!"

2020-06-25 14:45:09

Maria Gustavsson har arbetet på ALT sedan hösten 2002 och har hand om all orderberedning kring hissarna. Det innebär kort sammanfattat att när projekteringen av en hiss är klar skickar Maria ut ritningar för granskning till byggare eller inköpare för att säkerställa att alla mått och detaljer är som det ska. 


- Det blir mycket kontakter med platschefer och inköpare. Jag får ofta ”jaga” in uppgifter för att säkerställa att hissarna blir rätt. Vid försäljningen vet vi schaktstorlek och de flesta måtten, men inte alltid övriga detaljer som våningshöjder eller kundens önskemål kring dörrar, färger och liknande, säger Maria och fortsätter:

- Jag blir lite av ”spindeln i nätet” eftersom varje hiss passerar mig flera gånger under försäljnings- och projekteringsfasen.

I samband med orderberedningen hjälper Maria även montageavdelningen med grovplanering och preliminära tidsplaner för att det inte ska bli för många hissar per vecka att montera. Maria har också ansvar för plattformshissar, från planering och inköp till montering.

Uppskattar frihet under ansvar

- Jag har alltid trivts på jobbet. Vi har stor frihet under ansvar och företaget är väldigt generöst och mån om personalen, säger Maria.

Några saker hon nämner är bonus, personalfester och julklappar. Dessutom uppskattar hon att det är en platt organisation på ALT – alla är lika mycket värda och det är tydligt att alla ses som en lika viktig del i kedjan menar hon.

Det hon tror kunderna uppskattar mest med ALT är företagets flexibilitet och höga servicegrad.

- Vi är väldigt flexibla med vad vi kan leverera, vi tar helt enkelt fram vad kunden vill ha och behöver. Vi är dessutom väldigt snabba ute på fältet, avslutar Maria. 

 

Om Maria Gustavsson

På ALT sedan: Hösten 2002
Bor: utanför Alvesta i Elofstorp
Fritid: Träna och röra på mig. Hus och trädgård att sköta om. Umgås med familj och vänner.
Favorithiss / bästa hissupplevelse: Inget direkt, men jag kollar alltid in hissar när jag är i närheten av dem – en yrkesskada.

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga