Lunds Kommuns Fastighets AB: ”De här tre åren har varit oerhört smärtfria”

2020-10-15 11:03:52

LKF, Lunds Kommuns Fastighets AB, äger och förvaltar runt 9900 bostadslägenheter samt äldreboenden och affärslokaler. I beståndet finns drygt 200 hissar av olika fabrikat. Sedan hösten 2017 ansvarar ALT Hiss för servicen av dem. Dessutom har ALT garantiåtaganden på ett antal nyhissar.

 

- Jag skulle utan att skämmas vilja säga att det fungerar oerhört bra. Jag är nöjd med ALT Hiss, säger Mikael Grönvall, Servicechef på LKF, och ytterst ansvarig för att fastighetsbolagets hissar.

Mikael Grönvall säger att en viktig orsak till att det fungerar så bra är att LKF redan i upphandlingen av ramavtalet ställde tydliga krav, vilka kontinuerligt stäms av i uppföljningsmöten. Och ALT Hiss har följt sina åtaganden till punkt och pricka.

 

- ALT gör det oerhört bra genom att dedikera servicetekniker som arbetar med vårt bestånd. Det innebär att teknikerna, som jag speciellt vill framhäva för de är fenomenala, har varit med från början och hela tiden är involverade och känner ansvar, säger Mikael Grönvall här tillsammans med servicetekniker Tobias Rosdahl (t.v).

 

- Vi vill ha en god relation med våra hyresgäster och en viktig del i detta är att serviceteknikerna är duktiga på att återkoppla till oss. Det gör att vi i god tid kan informera hyresgästerna om planerade servicear eller när eventuella problem kommer lösas.

Mikael Grönvall menar att en av de viktigaste aspekterna hos en servicepartner är att de är måna om att vårda kundrelationen. För Mikael och LKF är det viktigt att alltid veta vad som händer i deras hissbestånd, och han framhåller att ALT Hiss är jätteduktiga på att hålla dem uppdaterade. Det menar Mikael inte har fungerat med de större aktörer som tidigare haft serviceavtal med LKF före ALT Hiss.

- Det här tre åren har varit oerhört smärtfria, inga problem alls och jag skulle bli oerhört ledsen om inte ALT Hiss vinner upphandlingen för de kommande tre åren, avslutar Mikael Grönvall.

 

 

Tobias Rosdahl, en av de servictekniker som dedikerats till LKF servar en av hissarna i beståndet.

Om LKF

  • Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF, bildades 1947 och har sedan dess varit ett helägt kommunalt bolag.
  • LKF erbjuder hyresbostäder i Lunds stad, Genarp, Södra Sandby, Stångby, Veberöd, Dalby och Revinge. 
  • Totalt äger och förvaltar LKF drygt 10.000 bostadslägenheter, vilket innebär att mer än 20 000 lundabor har sitt hem hos dem.

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga