”Jag gillar att bo in mig på objekten”

2023-05-26 16:24:12

I 27 år arbetade Peter Hellgren som servicetekniker på ett företag som producerar hundfoder. Ett varierande jobb som han gillade, men trots det kände han att han ville prova något annat yrke i livet också. Utan att veta vad och utan att ha något nytt jobb sa han upp sig. Det visade sig snart bli inom hissbranschen med modernisering av hissar han skulle hamna.

Av en slump såg hans fru en annons om utbildning till hisstekniker i lokaltidningen. Peter nappade och gick utbildningen. När han var klar fick han direkt jobb på ett hissföretag där han började jobbade med reparationer för att sedan gå vidare till modernisering av hissar. Det fortsatte han med i 10 år.

I samband med att vårt regionkontor i Stockholm gjorde en nysatsning på hissmodernisering korsades ALTs och Peters vägar. För Peter var det bra timing då dåvarande arbetsplatsen skulle ändra sitt upplägg gällande hissmodernisering.

- Jag trivs väldigt bra med att jobba med modernisering och renovering av hissar. Det går att planera jobbet på ett bra sätt och jag kan ”bo in mig” på de olika objekten. Jämfört med att jobba som hisstekniker då åker man runt mycket mellan olika objekt varje dag, så passar det här mig mycket bättre, säger Peter Hellgren. 

Peter berättar att en hissmodernisering vanligtvis tar någonstans mellan två och fem veckor beroende på hur omfattande moderniseringen är. Även om mycket av själva arbetet som görs är detsamma oavsett hiss är det ändå en del som skiljer sig åt och ofta mycket på-plats-lösningar som behöver kluras ut beroende på den aktuella hissens och byggnadens förutsättningar. 

- Jag gillar att jobba självgående med frihet under ansvar, att lägga upp arbetet som det passar mig. Och det är något jag verkligen får här på ALT, förutsatt att jag håller tidsplanerna. ALT är ett lagom stort och familjärt företag med trevliga kollegor!


Om Peter Hellgren

På ALT Hiss sedan: 2021
Bor: Bålsta (5 mil NV om Stockholm)
Bakgrund: Servicetekniker på hundfoderföretag
Fritidsintressen: Fotboll och friidrott specifikt. Även vintersport och cykling under säsongen.
Bästa hissupplevelse: När jag och "mastermind" Martin felsökte Skatteskrapan i Stockholm i full fart sittandes på taket med laptop i knät. Först då förstår man hur fort en sådan hiss egentligen går.

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga