”Har jag något på agendan vill jag gärna göra klart det samma dag”

2020-12-04 11:28:54

Daniel Feric är en av två montageledare på ALT Hiss i Alvesta/Växjö-regionen. Som montageledare ansvarar man för och planerar montagen av alla hissar, och håller kontakt med byggherrarna. 

 

ALT Hiss har totalt 18 montörer i regionen. Daniel började själv som montör 2011 och lärde sig då jobbet från grunden. När företaget 2018 beslutade att gå från en till två montageledare fick Daniel chansen att avancera.

- Som montageledare blir det mycket planering och se till att allt kring montagen fungerar. Säkerställa att rätt sak blir gjort vid rätt tillfälle, att material kommer på plats i tid och att byggentreprenörerna har schakten färdiga, byggnadsställningar och annat på plats när monteringen ska göras, säger Daniel Feric.

Byggentreprenörerna använder ofta hissarna för att transportera både personal och material under byggtiden, och för att få göra det måste hissarna säkerhetsbesiktigas en gång extra. En hel del av Daniels arbetstid går därför också till att både planera besiktningar och att åka med besiktningsmännen till de olika objekten, berättar han. En annan sak som upptar en del arbetstid är administration. Sammantaget har Daniel ungefär lika mycket tid på fältet som kontoret.

- Ofta är det fullt fart på dagarna, telefonen ringer och saker måste lösas. Är det hissar på byggen i närområdet som behöver fixas på något sätt åker jag gärna ut och gör det eller hoppar in och hjälper till med montagen om någon montör är sjuk. Ibland är det lugnare och då försöker jag bland annat lägga tid på förbättringsarbete, säger Daniel och fortsätter: 

- Det är detta jag uppskattar mest med mitt jobb, variationen och friheten. Det är samma som när jag var montör – oavsett vilken tjänst du har på företaget så har du dina arbetsuppgifter som du sköter så att allt flyter på, och därmed underlättar för övriga led i företaget.

Daniel berättar att på montagesidan arbetar Daniel och hans kollegor med att så långt det bara är möjligt se till att hissarna fungerar felfritt efter monteringen för säkerställa att de ska klara slutbesiktningarna, som görs när byggnaderna är klara och ska lämnas över till ägarna. 

- Jag vill tro att jag är en person som tar tag i saker, som får saker gjorda. Har jag något på agendan vill jag gärna göra det klart samma dag. Och jag tror det är bra att vara den typen av människa på ALT Hiss – vi är många här som jobbar självständigt, tar initiativ och ansvar, avslutar Daniel Feric. 

Om Daniel Feric

Bor: Ljungby
Började på ALT Hiss:  2011 som montör och montageledare från 2018. 
Fritidsintressen: Titta på sport, t.ex. fotboll och Formel 1. Löpning. Sambon.
Bästa hissupplevelse/favorithiss: Första hissen under eget ansvar som var en ombyggnad av en hiss i Hestra. Jag och en kollega, Martin, som bägge var gröna skulle utföra ombyggnaden. Vi ville såklart visa att vi kunde. Det blev många långa dagar med sena kvällar och sömnlösa nätter. Vi löste det, med mycket hjälp från folk på kontoret via telefon. Det tog oss en vecka och normalt när man varit med ett tag löser man det på en och en halv dag. Den hissen kommer jag aldrig glömma! 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga