Specialanpassade hissar för modernt spahotell

2022-10-27 08:59:38

I somras (2022) öppnade nya Åhus Seaside, ett helt nytt och modernt hotell och spa vid stranden i Åhus. Stor vikt har lagts på arkitektur och design med inspiration från naturen. Även vad gäller hissarna som levererats av ALT Hiss.

– Vi jobbade mycket med trapphuset och hissarna. De är central del av hotellet – bland det första du möter. Därför är det viktigt att utseendet på hissarna stämmer överens med den skandinaviska designidé vi har för hotellet, säger Staffan Andersson, vd på Åhus Seaside.


På Åhus Seaside är trä och sten en central del i den väl genomtänkta arkitekturen och designen. Därmed var det också viktigt att hitta hissar som passade in i den stilen.

 
– Hissarnas inredning är specialdesignade för hotellet. Vi tittade på olika leverantörer och med ALT Hiss var det möjligt att helt och hållet anpassa hissarna för att de skulle kännas som en naturlig del i den övriga byggnadsstilen. Och det har lyckats. ALT har tillsammans med arkitekten skapat väldesignade hissar som smälter in och bidrar till helhetskänslan, menar Staffan.Hisskorgarna har väggar av trä och samma golvsten som i resten av hotellet. Knappar och displayer är infällda i specialdesignade ramar av ek. 

 
– För vår del är det extra roligt att via ALT kunna jobba med Åhmans i Åhus, som tillverkar hisskorgar. Det är kul att hisskorgen är gjord här i Åhus eftersom vi så långt som möjligt anlitar lokala företag, till exempel för möbler och inredning.
  
Staffan berättar att man byggde en bostadsrättsförening intill platsen för det nya hotellet för några år sedan. ALT levererade hissarna dit. Det var därför naturligt att kontakta ALT när det nya hotellet skulle byggas. Staffan Andersson, vd på Åhus Seaside, är nöjd med de specialanpassade hissarna från ALT. 

 
– Vi tittade som sagt även på andra leverantörer, men det som fällde avgörandet var de stora möjligheterna till specialanpassning som ALT erbjuder, säger Staffan Andersson och avslutar: 
– Själva montaget fungerade också bra. Vi hade en tight tidsplan så det var extra viktigt att alla på bygget samarbetade och jobbade tillsammans. Montörerna från ALT var väldigt, väldigt bra att ha och göra med så det fungerade perfekt!I grunden är hissarna av modellen ALT Trend 600 som specialdesignats och kundanpassats.

 

Om Åhus Seaside

• Det nya och toppmoderna Åhus Seaside stod klart sommaren 2022
• Hotellet ligger vid Täppestranden i skånska Åhus.
• Hotellet innehåller förutom 72 hotellrum även spa, gym, restaurang och bar samt konferens- och festvåning.
• Läs mer på ahusseaside.se

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga