Nexans valde ALT för modernisering och hisservice

2020-08-20 08:50:48

Nexans är en av de största tillverkarna av kablage och på fabriken i Grimsås tillverkar man över 1000 olika typer av kablar eller cirka 42000 ton kabel per år.

Tillverkningen av granulat, isoleringen runt kablarna, görs i ett sex våningar högt torn, med tre tillverkningslinjer. Den färdiga granulaten går från tornet i rörsystem till de olika maskinerna runt om i fabriken. 

Hissen som används för att transportera material till de olika våningarna i tornet är förstås viktig och får snabbt påverkan på produktionen om den skulle stå still. När det var dags att modernisera och säkerhetsuppdatera hissen föll valet på ALT Hiss. 

Moderniseringen gjordes på semestern

- ALT Hiss hade bra referenser med nöjda kunder och de låg också bra till prismässigt, säger Jörgen Manfredsson, Underhållschef, på Nexans Sweden AB.

Moderniseringen av hissen planerades till semestern för att inte störa produktionen, vilket krävde en del planering, bland annat eftersom Nexans har begränsat med personal i tjänst då. Jörgen säger att moderniseringen flöt på bra och personalen från ALT som utförde den gjorde ett bra jobb.

- Kommunikationen med ALT Hiss funkade fint och jag kom bra överens med Peter Reinholdsson som ansvarade för moderniseringen, säger Jörgen Manfredsson.

ALT Hiss moderniserade ytterligare en hiss hos Nexans, men det arbetet kunde utföras samtidigt som produktionen var igång då det på den platsen i fabriken finns två hissar.

Utökad service på grund av utsatt miljö

I samband med moderniseringen såg Nexans även över valet av servicepartner för hissarna. Och även där valde man ALT Hiss. 

Eftersom hissarna i Nexans fabrik står i en utsatt miljö gör man förstärkt, eller utökad, service på dem för att undvika oförutsedda stopp. 

- Den utökade servicen gör att vi i princip inte har några driftstopp på hissarna. Emellanåt kan hända att någon råkar köra på hissarna med truck. Då kan det behövs reparation ibland, avslutar Jörgen Manfredsson.
 

Om Nexans Sweden AB

  • En del av Nexans Group med kontor och verksamhet runt om i världen
  • 1948 grundades IKO Kalbefabrik AB i Grimsås, vilken idag är Nexans verksamhet i Sverige
  • Företaget har 500 anställda, de allra flesta i Grimsås
  • Tillverkar över 1000 olika slags kablar för olika användningsområden, till exempel för fordon, elnät och bredbandsnät

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga