”Förtroende och tillit är avgörande”

2023-10-19 14:09:05

Brf Norrgården har anlitat ALT Hiss under drygt 10 års tid för service av föreningens åtta hissar och även för modernisering av dem.

Brf Norrgården bytte till ALT Hiss som serviceleverantör bland annat eftersom de upplevade att servicen av hissarna bara blev dyrare och dyrare. Under de här åren som föreningen har anlitat ALT Hiss har de ibland kollat med andra leverantörer men tycker inte att det finns någon annan firma som är jämförbar, vare sig kvalitetsmässigt eller prismässigt.

- Vi är ju väldigt nöjda med ALT Hiss och därför har vi fortsatt. Att vi som inte vet någonting om hissar kan känna förtroende för och lita på företagets medarbetare är avgörande. Att de inte försöker lura på oss någonting, utan är ärliga och ger oss relevanta råd. Det är guld att det är så, säger Kajsa Edman, ordförande i Brf Norrgården.

Under de senaste åren har föreningen gjort betydande investeringar i underhåll av sina fastigheter. Hissarna som är runt 30 år gamla har också varit i behov av att större åtgärder, men på grund av de omfattande investeringarna har föreningen känt det nödvändigt att sprida moderniseringen av hissarna över tid.

 

Kajsa Edman menar att förtroende och tillit för leverantörer avgörande:
- ALT Hiss har över tid visat att vi kan lita på dem och att de ger oss relevanta råd och förslag. 

 

- De första sex hissarna har vi moderniserat en i taget under en tidsperiod av fem år. Då känns det tryggt att kunna diskutera med ALT Hiss i vilken ordning vi ska åtgärda dem och att de undersöker och ser till att hissarna är säkra och fungerande i väntan på att de moderniseras, säger Kajsa Edman.

Brf. Norrgården har något speciella hissar, så kallade trumhissar. Det innebär att de inte har någon motvikt, vilket annars är vanligt förekommande. Motvikten väger normalt motsvarande halv last plus korgvikt och gör kortfattat att motorn inte behöver lyfta lika hög vikt oavsett färdriktning. Det är fördelaktigt både ur komfort- och energisynpunkt. Går det inte få plats med motvikt, som är fallet hos Brf Norrgården, är trumhiss en vanlig lösning. Hissen har då istället vajrar som lindas upp på en trumma när hissen färdas uppåt och rullas ut när hissen färdas nedåt.
 

Magnus Andersson, en av de två hisstekniker som jobbar med moderniseringen av föreningens hissar i färd med att montera en hissmotor. I förgrunden syns trumman som hissvajern lindas på.

Genom att modernisera hissarna istället för att göra komplett utbyte sparas både pengar och miljö. Hos Brf. Norrgården har motorer, styrning och hisskorgar bytts ut och resterande delar som fronter, bärramar och gejdrar har kunnat behållas.
 


Kristoffer Eriksson, hisstekniker, under arbete i ett av de relativt små hisschakten som gör att motvikter inte får plats.

- Sammanfattningsvis känns det jättebra att kunna stötta sig mot ALT Hiss, och Pierre Amneklew (regionchef) framför allt som vi har haft mest att göra med. Han ställer alltid upp och tar sig tid att visa och berätta. Jag vill ju gärna veta och få förklarat varför man ska göra på det ena eller andra sättet, avslutar Kajsa Edman.

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga