”Kände inte till ALT Hiss innan, men de hade det bästa konceptet”

2020-11-04 21:52:01

Brf. Vårregnet är en av de största bostadsrättsföreningarna i Lund med 326 lägenheter. Husen är byggda 1964-66 och byggnadernas 17 hissar har hängt med sedan dess. När det 2018 var dags att modernisera hissarna fick ALT Hiss förtroendet. 

Efter lång och trogen tjänst, runt 45 år, var hissarna i Brf. Vårregnet i stort behov av modernisering. En stor del av hissarnas komponenter byttes ut. De har bland annat utrustats med ny motor, ny hisskorg, nytt styrsystem och nya dörrar. Däremot kunde stommen – det vill säga motvikt, gejder och bärram – behållas.

- Arbetet med hissarna fungerade väldigt bra. ALTs montörer var helt självgående och har gjort ett fint jobb. Det är ”10 plus” på både dem och övriga medarbetare från ALT som vi har kommit i kontakt med, säger Owe Voss, Vicevärd hos Brf. Vårregnet.

I huvudsak arbetade två montörer från ALT hos bostadsrättsföreningen och moderniserade två hissar per vecka. 

- Det är stor skillnad med de nya hissarna. Givetvis rent utseendemässigt, men framför allt att de går mycket tystare och lättare. Vi hade i och för sig lite barnsjukdomar med dörrarna, som krävde en del intrimning, men nu funkar de klockrent, säger Owe Voss.

För att underlätta för de boende informerade bostadsrättsföreningen i god tid om när hissarna i respektive trapphus skulle moderniseras. Dessutom erbjöds vid behov hjälp med handling och liknande. Hos Brf. Vårregnet kände man inte till ALT Hiss innan de började titta på leverantörer för moderniseringen, utan det var först när det var dags att ta in offerter som de fick kännedom om och kontakt med ALT berättar Owe Voss:

- Det visade sig att de hade det bästa konceptet som innebar minst stillestånd och en bra prisbild. Dessutom var magkänslan också viktig, utifrån hur man blir bemött och vad som presenteras – och såhär i efterhand är vi jättenöjda med både hissarna och ALT Hiss.

Ordförklaring

  • Gejder är styrskenor som sitter i hisschaktet för att styra hisskorgen och dess motvikt.
  • Motvikt. De flesta hissar har en tyngd, eller motvikt, som håller emot så att elmotorn inte behöver lyfta så hög vikt, balanseringen är ofta 50/50 med halv last i korgen för att få högsta möjliga lyftkraft med minsta möjliga genomsnittliga energiförbrukning. På så vis behöver motorn i snitt aldrig lyfta mer än halv last oavsett färdriktning.
  • Bärram är den balkkonstruktion som hisskorg och andra komponenter är fäst vid.

Om Brf. Vårregnet

  • Föreningen omfattar två gårdar i Lund; Vårvädersvägen 4 och Sunnanväg 18.
  • Föreningen består av 326 lägenheter och ett 20-tal lokaler.
  • Husen byggdes under åren 1964-66.

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga