GBJ Bygg: ”Kommunikation och samarbetsförmåga viktigt”

2021-03-02 13:59:22

GBJ Bygg är ett byggbolag med bas i Växjö, men verksamt i stora delar av södra Sverige. GBJ har under många år anlitat ALT som hissleverantör för sina byggprojekt, och de båda företagen har ett bra samarbete.

 

Henrik Berg (på bilden ovan), som arbetar med projektutveckling och projekteringsledning på GBJ Bygg, berättar att de anlitat ALT Hiss sedan lång tid tillbaka:

– Vi bygger alltid hisschakt och liknande så att vi inte är låsta till en enda leverantör, men under de drygt fem år som jag har arbetat på GBJ Bygg har i princip alla hissar i våra projekt levererats från ALT Hiss. 

Hjälps åt kring utveckling

Henrik Berg berättar att GBJ Bygg jobbar en hel del med trähus och att de bägge företagen där samarbetar och hjälps åt för att lösa de utmaningar som hissar i träbyggnader kan innebära, bland annat olika lösningar för ljuddämpning. Ljud fortplantas lättare i trä än i betong. 

– Det är kul att våra företag kan hjälpa varandra med utveckling, säger Henrik och fortsätter:

– Vi gjorde faktiskt en annorlunda maskinskåpslösning för en hiss i ett trapphus som var väldigt tight. Även om maskinskåpet bara är 21 cm djupt så var det för lite plats i trapphuset ur ett tillgänglighetsperspektiv och därför vi fällde in det i schaktet från en annan sida. Det vore kanske en lösning för ALT Hiss att använda sig av oftare, säger Henrik menande, men med glimten i ögat, och fortsätter:

– Vi hetsar varandra lite fram och tillbaka, så det är en trevlig atmosfär med ett fint samarbete, och vi är väldigt nöjda kunder till ALT Hiss. Visst är det viktigt att hissarna håller en fördelaktig prisnivå, eftersom de ekonomiska förutsättningarna ofta är en avgörande fråga för oss i vår tur när vi lämnar pris på olika projekt, men man ska absolut inte underskatta kommunikation och samarbetsförmåga.

Kvarteret Geologen, är ett modernt bostadskvarter i Växjö uppfört av GBJ Bygg med stomme av massivträ – och med Optima-hissar från ALT Hiss.

 

Flexibilitet som uppskattas

Eftersom Henrik Berg arbetar med projektering så är det hans kollegor som har kontakterna med ALT Hiss när det är dags för montering av hissarna. En av dessa är Tim Thim, som arbetar som platschef på GBJ och därmed ansvarar för olika byggnationer.

Tim Thim berättar att de i ett tidigt skede i byggprocessen bokar in när montagen ska utföras.

– Även om vi bokar monteringen väldigt tidigt händer det att den ändras av både ALT och oss av olika anledningar, men det blir aldrig några bekymmer – och det är en väldig flexibilitet från båda håll som jag tror att både vi och ALT uppskattar, säger Tim Thim.

– Montagen av hissarna fungerar bra. ALT Hiss har duktigt folk som är självgående. Det gör att det inte tar massa tid i anspråk för våra arbetsledare och övrigt folk heller, utan det är enkelt och smidigt, säger Tim Thim, platschef på GBJ. 
 

Intresserade och lösningsorienterade

Tim Thim berättar att de använder hissarna under byggtiden och då kan det emellanåt behöva utföras efterjusteringar, ibland beroende på hissen och ibland av andra skäl. Vid sådana tillfällen löser ALT Hiss detta väldigt snabbt enligt Tim, i princip alltid samma dag och ofta inom bara någon eller några timmar.

Även när hissarna är driftsatta och fastighetsägaren har tagit över fastigheten är det ovanligt att Tim hör om några problem med hissarna.

– När hissarna väl är i drift är det väldigt sällan jag får några samtal om att hissarna strular, de är driftsäkra, säger Tim och avslutar:

– Och oavsett var i processen åtgärdar ALT eventuella saker som uppstår med hissarna. Framför allt är de alltid intresserade och lösningsorienterade. Det tycker jag är väldigt viktigt.

 

Om GBJ Bygg

  • Byggbolag med drygt 200 anställda och kontor i Växjö, Värnamo, Göteborg, Jönköping och Borgholm
  • Började som ett litet familjeföretag i Växjö 1945 
  • Utför alla typer av byggarbeten och erbjuder lösningar från skiss till färdigt projekt 
  • Genomför även egna bostadsprojekt och ser husen i ett livscykelperspektiv och väljer design och material med långlivad kvalitet. 
  • Specialiserade på flerbostadshus i massivträ, ett ekologiskt byggmaterial som hjälper till att minska koldioxidutsläppen.
  • Läs mer på gbjbygg.se

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga