Trend - hissar för bostad och publik miljö

Trend är vår hiss-serie för bostad och publik miljö, från plattformshissen Trend 50 för 410 kg till de större hissarna i korgutförande med maxlast upp till 2 000 kg.

I Trend-serien står valfriheten i fokus, tack vare vårt modulsystem och vår erfarenhet av olika miljöer och driftsförhållanden för hissar. Tillsammans skapar vi en lösning efter dina önskemål – genom att hitta rätt hiss att utgå från, som vi sedan anpassar efter era behov. Det är fullt möjligt att byta ut komponenter som exempelvis hisskorg och dörrar eller ta fram en helt unik designad hisskorg. Du har full valfrihet!

Klicka på rutorna nedan för att läsa mer om respektive hissmodell.

Trend 50-modellen är en plattformshiss (eller en så kallad A-lift med skruvdrift) som ger en ekonomisk lösning för tillgänglighet mellan två våningsplan. Med självbärande schakt och endast 50 mm grop blir inbyggnadskostanden minimal.

Som standard har hissen manuella slagdörrar och en plattform som uppfyller kravet i Boverkets regler (minimum 1100 x 1400 mm). Hela hissen levereras vitlackerad (i RAL 9010), med fullhöjds glasrutor i alla dörrblad, en grå neutral golvmatta och naturligtvis en komplett nödtelefon med anslutning till ALT larmcentral.

Vanliga tillval är dörrautomatik, glasade schaktpaneler eller schakt i annan kulör än standardkulören.

Här är den optimala hissen för byggander med upp till 4–5 våningar. Hissen finns med eller utan maskinrum och kan hängas upp på endast en bärande vägg för att hålla nere byggkostnaden eller placera dörrarna i 90°.

Hissen Trend 200 har automatiska teleskopskjutdörrar och håller en hastighet på 0,6 m/s. De vanligaste korgstorlekarna är 1100 x 1400 mm, 1100 x 2100 mm, vilket är den vanligaste flerbostadshissen, men också 1400 x 2400 mm, som kan fungera som liten sänghiss i till exempel vårdmiljöer i lägre byggnader.

Hissen Trend 400 lämpar sig för byggnader med 2–9 våningar. Dessa hissar är uppbyggda kring vår polyuretanbelagda stållina som lyftdon. Maskinen placeras antingen i schakttoppen, i så kallat MRL-utförande, eller i ett separat maskinrum ovanför schaktet. Det senare rekommenderas starkt i framför allt publik miljö.

Till Trend 400-hissen kan du exempelvis välja en fondvägg i hisskorgen. Dörrarna byggs för minst 400 000 resor. Hissens hastighet är 1,0 m/s.

Hissen Trend 600 lämpar sig för byggnader med 2-20 våningar. Hissarna är uppbyggda kring vår polyuretanbelagda stållina som lyftdon. Maskinen placeras antingen i schakttoppen, i så kallat MRL-utförande, eller i ett separat maskinrum ovanför schaktet. Det senare rekommenderas starkt i framför allt publik miljö.

Väljer du Trend 600 kan hisskorgen förses med bård eller horisontellt delat laminat, eller med belysning med spridda LED-spottar. Dörrarna klarar minst 600 000 starter. Hissens hastighet är 1,0 m/s, men den går också att få med hastigheten 1,6 m/s.

Hissen Trend 800 är kronan på verket, utan kompromisser. Här är hisskorgen försedd med träfanér, LED-belyst glasbeklädnad eller varför inte genomsiktligt glas. Hisskorgens utsida liksom mekaniska delar i schaktet lackeras i önskad kulör. Hisskorgen designas för just din byggnads personliga formspråk.

Hissdörrarna är i toppklass, byggda för 800 000 starter. Trend 800 kan ha en hastighet på upp till 2,5 m/s. Vill du ha en hisslösning utan kompromiss bör du välja den med maskinrum.

* Energiklass enligt VDI

** Vid högre märklast, kontakta oss.

« Tillbaka till hissar

Hissguiden

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Dörrmoduler »
Korgmoduler »
Knappmoduler »

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
E-postadress
Text/Fråga