SCA väljer hissar från ALT – igen

2020-06-25 14:31:00

2017 anlitade SCA ALT Hiss’ återförsäljare för leverans och montage av hissar till storinvesteringen av massabruket i Östrand. Tre år senare gör SCA det igen till utbyggnaden av massa- och pappersbruket Obbola.
 

Utbyggnaden av massabruket Östrand i Timrå var en stor investering på i storleksordningen 8 miljarder kronor. ALTs återförsäljare levererade och monterade tre ALT Maxima industrihissar till projektet. Och nu är det dags igen. När pappersbruk Obbola expanderar med en ny pappersmaskin för att kraftigt kunna öka produktionen, också det en stor investering på 7,5 miljarder kronor, väljer SCA återigen hissar från ALT Hiss.

5 hissar och en ombyggnad

Den här gången är det fem stycken ALT Maxima industrihissar som ska levereras och installeras. Det handlar bland annat om en hiss med lastkapacitet på 3500 kg och lyfthöjd på 27,5 m, en hiss med 2350 kg lastkapacitet och inte mindre än 28 m lyfthöjd samt en hiss med lastkapacitet på 6500 kg och två plans lyfthöjd.

Dessutom har vår återförsäljare i samband med den här affären även fått i uppdrag att bygga om en hiss hos SCAs sågverk i Bollstabruk.

- Givetvis känns det bra att återigen få förtroendet att leverera hissar till SCA. Det är ett kvitto på att vi har gjort bra ifrån oss i tidigare projekt, säger Erik Björkqvist, markndaschef på ALT Hiss, och avslutar:
- Det visar också att våra hissar, och industrihissen Maxima i det här fallet, står sig väl i konkurrensen.

 

Om SCA 

  • SCA, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, är ett Sverigebaserat företag som bland annat tillverkar pappersmassa, papper, sågade trävaror och pellets.
  • Företaget grundades 2019 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
  • SCA har cirka 4000 anställda.
  • SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar skog.
  • Utbyggnaden av pappersbruket i Obbola kommer öka produktionen av kraftliner från dagens 450 000 ton till 725 000 ton per år. Investeringen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor.

 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga