SCA väljer Midroc och hissar från ALT – igen

2020-06-25 14:31:00

2017 anlitade SCA ALT Hiss’ återförsäljare Midroc Electro för leverans och montage av hissar till storinvesteringen av massabruket i Östrand. Tre år senare gör SCA det igen till utbyggnaden av massa- och pappersbruket Obbola.
 

Utbyggnaden av massabruket Östrand i Timrå var en stor investering på i storleksordningen 8 miljarder kronor. ALTs återförsäljare Midroc levererade och monterade tre ALT Maxima industrihissar till projektet. Och nu är det dags igen. När pappersbruk Obbola expanderar med en ny pappersmaskin för att kraftigt kunna öka produktionen, också det en stor investering på 7,5 miljarder kronor, väljer SCA återigen Midroc som hissleverantör.

5 hissar och en ombyggnad

Den här gången ska Midroc leverera och installera fem stycken ALT Maxima industrihissar. Det handlar bland annat om en hiss med lastkapacitet på 3500 kg och lyfthöjd på 27,5 m, en hiss med 2350 kg lastkapacitet och inte mindre än 28 m lyfthöjd samt en hiss med lastkapacitet på 6500 kg och två plans lyfthöjd.

Dessutom har Midroc i samband med den här affären även fått i uppdrag att bygga om en hiss hos SCAs sågverk i Bollstabruk.

- Givetvis känns det bra att återigen få förtroendet att leverera hissar till SCA. Det är ett kvitto på att vi har gjort bra ifrån oss i tidigare projekt, säger Christer Löfqvist, avdelningschef för Hiss hos Midroc, och avslutar:
- Det visar också att ALTs hissar, och industrihissen Maxima i det här fallet, står sig väl i konkurrensen.

 

Om SCA 

  • SCA, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, är ett Sverigebaserat företag som bland annat tillverkar pappersmassa, papper, sågade trävaror och pellets.
  • Företaget grundades 2019 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
  • SCA har cirka 4000 anställda.
  • SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar skog.
  • Utbyggnaden av pappersbruket i Obbola kommer öka produktionen av kraftliner från dagens 450 000 ton till 725 000 ton per år. Investeringen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor.

 

Fler case

Hissguiden med ritningar

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov.
Här finns även ritningar för många av våra hissar. »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Lokal tillverkning

Vid fabriken i Alvesta tillverkar vi hissarnas bärande delar och apparatskåpen. På så vis är vi väldigt flexibla.
Produktionen av apparatskåp är speciellt uppskattad då de håller svensk standard och utformning. Detta uppskattas främst av driftstekniker som ska jobba med hissarna under hela dess livslängd.
Lokal produktion främjar dessutom miljön genom minimalt med transporter.

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
Ort
E-postadress
Text/Fråga