Serviceavtal med Karlskrona kommun och Halmstad Fastighets AB

2018-05-25 12:00:00

Under maj månad har vi tagit över ansvaret för 200 hissar åt Halmstad Fastighets AB, HFAB. Vi ska sköta det förebyggande underhållet och genom kontinuerlig uppdatering med kunden hela tiden hålla underhållsplanen aktuell för att minska oplanerade driftstopp.

I Karlskrona har vi fått ansvaret att sköta alla kommunens lyftanknutna produkter så som personhissar, varuhissar, lingångar, portar med mera. Det omfattar cirka 300 enheter och kräver bred kompetens på grund av spridningen av produkttyper.

De här avtalen innebär nyanställningar på bägge orterna.

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Magnusson, 0472-390 733

Fler nyheter

Vi växer och är därför i behov av fler medarbetare. Ta chansen och bli en del av ett härligt gäng!

Hissmontörer till Stockholmsregionen

Arbetsledare och reservdelsansvarig  till vårt huvudkontor i Alvesta

Servicemontör till Stockholmsregionen

ALT Hiss köper GT Hiss & El i Jönköping, ett företag som ALT samarbetat med i mer än 25 år, och stärker därmed ytterligare närvaron i Jönköpingsregionen.

ALT Hiss har expanderat kraftigt senaste åren och bygger ut såväl huvudkontoret som organisation för att fortsätta tillväxten, samtidigt som ägarna av GT Hiss & El kommit till en punkt där de kände svårighet att utveckla företaget ytterligare. Därmed är affären både läglig och naturlig för bägge parter.

- GT Hiss & El är ett välskött företag med gott renommé i branschen, och vi har samarbetat med dem under lång tid, så den här affären känns som ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår närvaro i Jönköpingsregionen, säger Göran Björkqvist, VD på ALT Hiss och tillika en av två delägare. 

- GT Hiss & El har en gedigen serviceportfölj som vi kommer jobba vidare med för ytterligare tillväxt i regionen.

Skött monotering av hissar och garantiservice åt ALT
GT Hiss & El startades av far och son, Stig och Göran Tropp, som ett serviceföretag i hissbranschen, 1994. De senaste åren har företaget drivits av makarna Göran och Ann Tropp. Företaget har nio anställda varav åtta rena tekniker som utför allt från förebyggande underhåll och modernisering av befintliga hissar och rulltrappor till nybyggnation.

Under alla de år företagen samarbetat har GT Hiss & El monterat hissarna som ALT sålt i Jönköpingsregionen och även skött garantiservice av dem.

- När det nu är dags att lämna över rodret känns det bra att det är ALT Hiss som tar över, säger Göran Tropp, och fortsätter: 

- Vi har samarbetat länge och vet att ALT är ett stabilt företag med en tilltalande företagskultur och stort kundfokus som jag är övertygad att både jag och våra medarbetare kommer passa bra in i.

 

Göran Björkqvist, VD på ALT Hiss, och Göran Tropp, GT Hiss & El är nöjda med affären som de båda menar kommer gynna såväl medarbetare som kunder.

SCA anlitade för tre år sedan ALT Hiss’ återförsäljare Midroc Electro för leverans och montage av hissar till storinvesteringen av massabruket i Östrand. Nu gör SCA det igen till utbyggnaden av massa- och pappersbruket Obbola.

Utbyggnaden av massabruket Östrand i Timrå var en stor investering på i storleksordningen 8 miljarder kronor. ALTs återförsäljare Midroc levererade och monterade tre ALT Maxima industrihissar till projektet. Och nu är det dags igen. När pappersbruk Obbola expanderar med en ny pappersmaskin för att kraftigt kunna öka produktionen, också det en stor investering på 7,5 miljarder kronor, väljer SCA återigen Midroc som hissleverantör.

Den här gången ska Midroc leverera och installera fem stycken ALT Maxima industrihissar. Det handlar bland annat om en hiss med lastkapacitet på 3500 kg och lyfthöjd på 27,5 meter, en hiss med 2350 kg lastkapacitet och inte mindre än 28 meters lyfthöjd samt en hiss med lastkapacitet på 6500 kg och två plans lyfthöjd.

Dessutom har Midroc i samband med den här affären även fått i uppdrag att bygga om en hiss hos SCAs sågverk i Bollstabruk.

- Givetvis känns det bra att återigen få förtroendet att leverera hissar till SCA. Det är ett kvitto på att vi har gjort bra ifrån oss i tidigare projekt, säger Christer Löfqvist, avdelningschef för Hiss hos Midroc.

Hos ALT Hiss är man såklart också nöjda med samarbetet med Midroc och affärerna med SCA.

- Det är tydligt att vi i Midroc har en kompetent återförsäljare och samarbetspartner, säger Erik Björkqvist, ansvarig för återförsäljare på ALT, och avslutar:
- Det visar också att våra hissar, och vår industrihiss Maxima i det här fallet, står sig väl i konkurrensen.

 

Om ALT Maxima 

 • Vanliga användningsområden för Maxima är affärshus, industrier, lagermiljö och parkeringshus.
 • Max kg: 500/12000
 • Antal våningar: 2-16
 • Hastighet (m/s): 0,3-1,0
 • Energiklass: A

Om SCA 

 • SCA, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, är ett Sverigebaserat företag som bland annat tillverkar pappersmassa , sågade trävaror och pellets.
 • Företaget grundades 2019 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
 • SCA har cirka 4000 anställda.
 • SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar skog.
 • Utbyggnaden av pappersbruket i Obbola kommer öka produktionen av kraftliner från dagens 450 000 ton till 725 000 ton per år. Investeringen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor.

ALT Hiss har tecknat ett centralavtal med OBOS Sverige, en av landets ledande bostadsutvecklare, gällande nyinstallationer av hissar.

 

– Vi kände att ALT Hiss visade ett engagemang och intresse att med sin expertis utveckla oss och våra bostadslösningar när det gäller hissar. säger Linnea Johansson, inköpare på OBOS Sverige. 

Centralavtalet innebär att ALT och OBOS tagit fram ett antal konceptlösningar för hissar. Man har tillsammans valt ut en hissmodell, ALT Optima, med olika utformningsalternativ speciellt anpassade för OBOS typer av byggnader.

– Vi har hittat en bra konceptlösning som passar OBOS bostadslösningar väldigt bra och det är kul att en stor aktör som OBOS väljer oss som leverantör, säger Peter Kjellsson, Marknadschef på ALT Hiss. 

En stor fördel med centralavtalet är att OBOS redan tidigt i planeringen och projekteringen vet hur hissarna kommer se ut, dess funktion och storlek.

– Vår kärnverksamhet är att bygga bostäder och att då få hjälp av en professionell aktör med vad som är en fullgod hiss i den här typen av byggnader är jättevärdefullt för oss för att hålla nere prisnivån, men ändå få hög kvalitet och bra funktion, säger Linnea Johansson.

 

Om ALT Optima

Optima är en speciellt framtagen hiss för flerbostadshus upp till 16 våningar där modulerna är fasta med få valmöjligher. Standardiseringen ger minimal anpassning, vilket tillsammans med stora inköpsserier ger en fördelaktig kostnadsnivå – alltså mycket kvalitet för pengarna. I både Trend- och Optimaserien arbetar vi med ett öppet styrsystem.


Om OBOS Sverige AB

 • Huvudkontor i Myresjö, Småland
 • Varumärken är OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem
 • OBOS Sverige har cirka 1000 medarbetare och har sålt över 150 000 bostäder sedan starten 1927
 • OBOS Sverige ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med säte i Oslo med nästan 500 000 medlemmar. Även i Sverige etableras ett medlemsprogram under 2020.

ALT Hiss har tecknat ett rikstäckande avtal med Peab för leverans och installation av hissar och rulltrappor.

- Det känns inspirerande att vara leverantör till Peab som är en av de största byggentreprenörerna i landet. Det visar att vårt produktprogram och våra lösningar står sig väl och är attraktivt för både Peab som byggare och gemensamma kunder som brukare, säger Peter Kjellsson, Marknadschef på ALT Hiss.

Svensk konstruktion och produktion ger ALT Hiss flexibilitet och möjlighet till produktanpassning för att möta sina kunders behov och önskemål på ett bra sätt, vilket bekräftas av Anders Barcheus, Kategorichef på Peab Sverige AB:

- Vi har valt att teckna ramavtal med ALT Hiss AB som en av våra leverantörer inom kommersiella lokaler från och med juni. Genom att ALT har tillverkning i Sverige och goda referenser från tidigare genomförda projekt ser vi fram emot ett gott samarbete.

 

Öppna styrsystem och lokal närvaro är fördelar
ALT Hiss har ett uttalat hållbarhetsfokus, vilket tillsammans med öppna styrsystem och den lokala närvaron brukar vara andra viktiga faktorer hos de företag som väljer ALT som samarbetspartner.

- Vi finns på plats lokalt över hela landet och är närvarande och stödjer våra kunder genom hela processen från projektering, byggnation och överlämning till slutkund. Det är väldigt uppskattat, säger Peter och avslutar:

- Vi arbetar inte bara med öppna styrsystem utan levererar till och med serviceinstrumentet med samtliga hissar – alla auktoriserade hissfirmor kan därför utföra felsökning och reparationer på våra hissar. Därmed låser vi inte in våra kunder så att de måste arbeta med oss för service och reparationer om de inte vill, vilket är en annan uppskattad faktor – och som dessutom gör att vi sätter press på oss själva att hålla en hög servicegrad.

Ska du till Liseberg på julmarknad eller kanske nöjesfältet till våren?

Parkerar du i Focushuset mittemot kan du ta våra nyinstallerade rulltrappor ner till butikerna eller gatan!

Vi har åt Göteborgslokaler bytt ut två gamla rulltrappor till nya moderna ALT-rulltrappor!

Visst blir det snyggt med både sockelbelysning och handledarbelysning!

ALT Hiss i Stockholm har fått förtroendet att leverera 8 hissar till projektet Kv. Silvret i Vällingby som Erlandsson Bygg i Stockholm ska uppföra åt AB Svenska Bostäder.

Projektet innefattar ett punkthus med 10 våningar och 2 hissar varav en är brandbekämpningshiss samt ett lamellhus med 5 våningar och totalt 6 hissar.

Hissarna är ur  ALT:s modellprogram Trend.

 

Kontaktperson: Erik Björkqvist, 0472-390 730 eller Fredrik Sälgström, 08-410 212 61

Jobba med hissar!

ALT Hiss är ett fåmansbolag med huvudkontor i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram som vi erbjuder över hela landet bl a genom våra regionkontor i Malmö, Göteborg, Norrköping och Stockholm. Med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi behöver utöka med hissmontörer till Stockholmsregionen för såväl montage av våra nyhissar som modernisering av befintliga i olika omfattning och fabrikat. Ett omväxlande och fritt jobb där vi vill att du har erfarenhet av såväl el som mekanik och till detta dessutom en dos kreativitet. Du jobbar oftast i par med en erfaren montör men också ensam med eget ansvar för montagen. Hisserfarenhet är en stark merit men inget nödvändigt då vi jobbar med lärlingssystem!

Varför jobba hos oss?
ALT Hiss producerar hissarna i Småländska Alvesta, vi ritar och bygger t ex apparatskåp vilket gör att du kan se och förstå vad det är du arbetar med. Du kan göra dina åsikter hörda om material och utförande och få förklaring till varför saker ser ut som dom gör.

Omväxling brukar vara stimulerande och vi erbjuder detta genom att vi har en mix av marknadens bredaste hissprogram för såväl nya hissar som modernisering med fokus på likväl flerbostadsbostadshus, kontor, sjukhus som industri. Du kommer i kontakt med såväl hydraul som linhissar och en och annan skruvhiss, varje produkt på sin plats!

Kontakta Ola Edenborg på ola.edenborg@alt.se eller Eric Rehnström på eric.rehnstrom@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan, vi kommer att tillämpa fortlöpande urval.

 

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen värderas som största tillgång!

Vi utökar nu med en Servicetekniker till Göteborg/Västra Götaland, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även till viss del portar. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och du bör ha elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och samverkar.

Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta Göran Björkqvist på goran.bjorkqvist@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan.

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Jobba med hissar!

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi utökar nu med en Servicetekniker till Kalmar/Oskarshamnregionen, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även till viss del portar. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och du bör ha elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och samverkar. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår distriktschef Erik Johansson på erik.johansson@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Vi har fått förtroendet och tecknat ett serviceavtal med Kalmar kommun att sköta det förebyggande underhållet och jourverksamheten för deras 90 hissar. Avtalstiden är 2+1+1 år och startar 2017-12-01.

Vill du veta mer, kontakta Mikael Magnusson 0472-390733

 

Vi har också fått förtroendet att levererar hissarna till fem nya sjukhusanläggningar med ett totalt värde på drygt 17 miljoner.

En stor psykiatrianläggning ska bygga av NCC på Ryhov i Jönköping där 7 hissar från 1250 kg till 4000 kg ska byggas. En liknande psykiatrianläggning projekteras i Kalmar med 5 hissar, beslut om byggnation där tas i mars och det är PEAB som är beställare.

Vi har också order på hissarna till en vårdanläggning på Oskarshamns sjukhus med Skanska som vår beställare, och psykiatrianläggning i Växjö med Dynacon som vår beställare samt Habiliteringen i Växjö med Landstinget som beställare och JSB som byggentreprenör.

Samtliga hissar är med maskinrum då det är i betydelsefulla byggnader där hissen är en stor del i verksamhetens funktion. Dessa entreprenader kommer att fortgå fram till 2021.

Vill du veta mer, kontakta Erik Björkqvist, 0472-390 730, eller Peter Kjellsson, 0472-390 702

2017-11-13 14:58:00

Stora framgångar i Skåne!

Vår Skåneregion har sålt in 2 stora projekt. Till LKF i Lund har vi fått förtroendet att under 3 år på fullservice sköta det förebyggande underhållandet på deras 174 hissar.

Till HSB:s Brf Vårregnet har vi fått förtroendet att under 1,5 år totalmodernisera deras hissbestånd på 17 hissar samt under 10 år sköta det förebyggande underhållet. Dessa båda order är värda ca 14 miljoner och kommer att ge nyanställningar.

Ansvariga säljare är för servicen Göran Svensson, 040-630 72 51 och moderniseringarna Nicklas Nilsson, 040-630 72 52.

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi söker Servicetekniker till Växjö och Värnamo/Gislaved, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar till viss del. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och sameverkar bör du ha. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår serviceledare Andreas Sjögren på andreas.sjogren@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan.

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Företrädesvis med hisserfarenhet med placering kring Lund. Arbetet innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar.
Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktigt. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap tillsammans med en blick för hur mekaniska komponeter arbetar och samverkar är kunskaper du bör ha.
Du ingår i vår jourgrupp och har egen servicebil. Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta! 

För frågor kontakta Nicklas Nilsson, 040-630 72 52 eller nicklas.nilsson@alt.se, som även tar emot ansökningar för tjänsten.

Vi behöver utöka vår bemanning både i vår el- och mekverkstad.

Vi behöver någon som vill bygga och koppla apparatskåp till hissar i sjukhus, hotell eller varför inte till ICON i Växjö!

Eller vill du hellre svetsa och skruva ihop bärramar till dessa hissar?

Skicka in din intresseanmälan med en beskrivning av dig och varför du tror just du är en av våra nya medarbetare på fabriken i Alvesta!

Skicka till anders.stenkilsson@alt.se , du kan också ställa frågor till honom om du undrar över något.

Vill du bygga kompletta hissar på fältet hos våra kunder någonstans i Sverige så skickar du din ansökan till magnus.lundstedt@alt.se

Hoppas du vill vara med och "lyfta Sverige" ihop med oss

Mässan hålls i Svenska Mässans hallar och vi finns i monter B01:14 och där är du välkommen att prata hissar hissars underhåll och höra varför vi anser att våra hissar är de mest miljövänliga på markanden!

På denna länken finns en officiell inbjudan och fribiljett: http://www.easyfairs.com/sv/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/foer-utstaellare/downloads/

Välkomna!

 

2017-07-07 14:53:35

Semestertider

Semestern är i faggorna och vi arbetar febrilt in i det sista. Vi kan se tillbaks på ett första halvår som för fjärde året i rad överstigit förväntningarna (läs budgeten) och vi har slagit nya rekord.

Till hösten ska vi börja bygga flera intressanta projekt: ICON i Växjö, Hedin Bil i Smista Allé, Hotell Masugnen i Linköping, Kongahälla i Kungsbacka, Kuststaden i Luleå – listan kan göras lång!

Söker du nya utmaningar så söker vi både säljare/projektledare i Stockholm, Projektör/konstruktör i Alvesta och montörer på de flesta orter i landet!

Som hissföretag med uppgift att 24-7 hjälpa människor och gods att ta sig upp och ner i olika fastigheter så kan du förståss nå oss hela sommaren, du ringer vår växel på 0472-390 700 (eller ditt lokala växelnummer) så finns vi på plats under normal kontorstid. Ringer du utanför kontorstid så är det vårt journummer: 010-205 00 50 och du hamnar på vår dygnet runt jour.

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

2017-07-05 09:43:02

Säljare/projektledare

ALT Hiss har varit verksamma i Stockholm i över 20 år i blygsam skala, under 2 års tid har vi lagt grunden för att växla upp och ta nästa steg. Vi har tydligen gjort det framgångsrikt för vår säljare och platschef blev headhuntad till nya utmaningar!

Vill du vara med och ta över stafettpinnen så är vår tanke ungefär så här:
Du har en bakgrund inom hiss med försäljning, gärna även med teknisk bakgrund även om vår teknikavdelning och övrig personal finns med som support.
Grunden för oss är idag nyhissförsäljning, du får tillgång till ett av marknadens bredaste sortiment med allt från plattformshissar, hydraul och linhissar med och utan maskinrum och rulltrappor.
Känner du dig mer bekväm med eftermarknad så är vårt nästa steg att även i Stockholm öka denna verksamhet och beslut är redan taget att komplettera med en eftermarknadssäljare.
Med över 100 arbetskamrater och stor del svenskproducerat material från Alvesta i Småland ser vi bara möjligheter för rätt person!

Har du frågor: mejla vår VD Göran Björkqvist eller säljchef Peter Kjellsson på förnamn.efternamn@alt.se och/eller gå in på vår hemsida alt.se och bekanta dig!

Ansökan med CV skickar du till Göran Björkqvist via mejl senast 6 augusti.

2017-07-05 09:42:05

Projekteringsingenjör

ALT Hiss växer och vi behöver utöka vår teknikavdelning för att dels ta hand om den ökande orderstocken men också för att utveckla våra produkter för framtiden.

Vi söker en konstruktör/projektör till vår mekaniska sida till ett omväxlande arbete som innebär både Cad-ritning, teknisk beredning och framtagande av underlag för såväl beställning som tillverkning. Vi ser goda möjligheter för rätt person att utvecklas inom företaget!

Låter det intressant, skicka din ansökan med CV till anders.stenkilsson@alt.se senast 6 augusti.
Anders svarar också gärna på frågor per mejl om du vill veta mer.

Du kan läsa mer om oss på alt.se

Funkar för livet är en mötesplats om funktionsnedsättning som går av stapeln i Kalmar Sportcenter 3-4 maj (fri entré!). I vår monter kan du se ett urval av våra hissar och träffa Erik Johansson och Maria Gustavsson.

Läs mer om mässan i pdf:en.

Nyhetsarkiv »

Hissguiden

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
E-postadress
Text/Fråga