Vi utökar och söker en Servicetekniker till Kalmar/Oskarshamnregionen

2018-01-31 20:27:19

Jobba med hissar!

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi utökar nu med en Servicetekniker till Kalmar/Oskarshamnregionen, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även till viss del portar. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och du bör ha elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och samverkar. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår distriktschef Erik Johansson på erik.johansson@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Fler nyheter

SCA anlitade för tre år sedan ALT Hiss’ återförsäljare Midroc Electro för leverans och montage av hissar till storinvesteringen av massabruket i Östrand. Nu gör SCA det igen till utbyggnaden av massa- och pappersbruket Obbola.

Utbyggnaden av massabruket Östrand i Timrå var en stor investering på i storleksordningen 8 miljarder kronor. ALTs återförsäljare Midroc levererade och monterade tre ALT Maxima industrihissar till projektet. Och nu är det dags igen. När pappersbruk Obbola expanderar med en ny pappersmaskin för att kraftigt kunna öka produktionen, också det en stor investering på 7,5 miljarder kronor, väljer SCA återigen Midroc som hissleverantör.

Den här gången ska Midroc leverera och installera fem stycken ALT Maxima industrihissar. Det handlar bland annat om en hiss med lastkapacitet på 3500 kg och lyfthöjd på 27,5 meter, en hiss med 2350 kg lastkapacitet och inte mindre än 28 meters lyfthöjd samt en hiss med lastkapacitet på 6500 kg och två plans lyfthöjd.

Dessutom har Midroc i samband med den här affären även fått i uppdrag att bygga om en hiss hos SCAs sågverk i Bollstabruk.

- Givetvis känns det bra att återigen få förtroendet att leverera hissar till SCA. Det är ett kvitto på att vi har gjort bra ifrån oss i tidigare projekt, säger Christer Löfqvist, avdelningschef för Hiss hos Midroc.

Hos ALT Hiss är man såklart också nöjda med samarbetet med Midroc och affärerna med SCA.

- Det är tydligt att vi i Midroc har en kompetent återförsäljare och samarbetspartner, säger Erik Björkqvist, ansvarig för återförsäljare på ALT, och avslutar:
- Det visar också att våra hissar, och vår industrihiss Maxima i det här fallet, står sig väl i konkurrensen.

 

Om ALT Maxima 

 • Vanliga användningsområden för Maxima är affärshus, industrier, lagermiljö och parkeringshus.
 • Max kg: 500/12000
 • Antal våningar: 2-16
 • Hastighet (m/s): 0,3-1,0
 • Energiklass: A

Om SCA 

 • SCA, Svenska Cellulosa Aktiebolaget, är ett Sverigebaserat företag som bland annat tillverkar pappersmassa , sågade trävaror och pellets.
 • Företaget grundades 2019 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
 • SCA har cirka 4000 anställda.
 • SCA är Europas största privata skogsägare med 2,6 miljoner hektar skog.
 • Utbyggnaden av pappersbruket i Obbola kommer öka produktionen av kraftliner från dagens 450 000 ton till 725 000 ton per år. Investeringen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor.

ALT Hiss har tecknat ett centralavtal med OBOS Sverige, en av landets ledande bostadsutvecklare, gällande nyinstallationer av hissar.

 

– Vi kände att ALT Hiss visade ett engagemang och intresse att med sin expertis utveckla oss och våra bostadslösningar när det gäller hissar. säger Linnea Johansson, inköpare på OBOS Sverige. 

Centralavtalet innebär att ALT och OBOS tagit fram ett antal konceptlösningar för hissar. Man har tillsammans valt ut en hissmodell, ALT Optima, med olika utformningsalternativ speciellt anpassade för OBOS typer av byggnader.

– Vi har hittat en bra konceptlösning som passar OBOS bostadslösningar väldigt bra och det är kul att en stor aktör som OBOS väljer oss som leverantör, säger Peter Kjellsson, Marknadschef på ALT Hiss. 

En stor fördel med centralavtalet är att OBOS redan tidigt i planeringen och projekteringen vet hur hissarna kommer se ut, dess funktion och storlek.

– Vår kärnverksamhet är att bygga bostäder och att då få hjälp av en professionell aktör med vad som är en fullgod hiss i den här typen av byggnader är jättevärdefullt för oss för att hålla nere prisnivån, men ändå få hög kvalitet och bra funktion, säger Linnea Johansson.

 

Om ALT Optima

Optima är en speciellt framtagen hiss för flerbostadshus upp till 16 våningar där modulerna är fasta med få valmöjligher. Standardiseringen ger minimal anpassning, vilket tillsammans med stora inköpsserier ger en fördelaktig kostnadsnivå – alltså mycket kvalitet för pengarna. I både Trend- och Optimaserien arbetar vi med ett öppet styrsystem.


Om OBOS Sverige AB

 • Huvudkontor i Myresjö, Småland
 • Varumärken är OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem
 • OBOS Sverige har cirka 1000 medarbetare och har sålt över 150 000 bostäder sedan starten 1927
 • OBOS Sverige ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med säte i Oslo med nästan 500 000 medlemmar. Även i Sverige etableras ett medlemsprogram under 2020.

ALT Hiss har tecknat ett rikstäckande avtal med Peab för leverans och installation av hissar och rulltrappor.

- Det känns inspirerande att vara leverantör till Peab som är en av de största byggentreprenörerna i landet. Det visar att vårt produktprogram och våra lösningar står sig väl och är attraktivt för både Peab som byggare och gemensamma kunder som brukare, säger Peter Kjellsson, Marknadschef på ALT Hiss.

Svensk konstruktion och produktion ger ALT Hiss flexibilitet och möjlighet till produktanpassning för att möta sina kunders behov och önskemål på ett bra sätt, vilket bekräftas av Anders Barcheus, Kategorichef på Peab Sverige AB:

- Vi har valt att teckna ramavtal med ALT Hiss AB som en av våra leverantörer inom kommersiella lokaler från och med juni. Genom att ALT har tillverkning i Sverige och goda referenser från tidigare genomförda projekt ser vi fram emot ett gott samarbete.

 

Öppna styrsystem och lokal närvaro är fördelar
ALT Hiss har ett uttalat hållbarhetsfokus, vilket tillsammans med öppna styrsystem och den lokala närvaron brukar vara andra viktiga faktorer hos de företag som väljer ALT som samarbetspartner.

- Vi finns på plats lokalt över hela landet och är närvarande och stödjer våra kunder genom hela processen från projektering, byggnation och överlämning till slutkund. Det är väldigt uppskattat, säger Peter och avslutar:

- Vi arbetar inte bara med öppna styrsystem utan levererar till och med serviceinstrumentet med samtliga hissar – alla auktoriserade hissfirmor kan därför utföra felsökning och reparationer på våra hissar. Därmed låser vi inte in våra kunder så att de måste arbeta med oss för service och reparationer om de inte vill, vilket är en annan uppskattad faktor – och som dessutom gör att vi sätter press på oss själva att hålla en hög servicegrad.

Träffa våra medarbetare på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 september!

Regionchef Patrik Magnusson samt våra säljare/projektledare Mats Björk och Lasse Claesson finns på plats för att prata hissar och rulltrappor med er, från projektering, budget, nyinstallation, förebyggande underhåll och modernisering.

Beställ din entrébiljett och läs mer om mässan på länken:
https://www.easyfairs.com/sv/fastighetsmaessan-goeteborg-2019/fastighetsmaessan-goeteborg-2019/

Hoppas vi syns!

 

Vi finns på plats och svarar på frågor om hissar, hisservice och modernisering av hissar - och såklart presenterar våra smidiga hisslösningar. Välkommen!

Ska du till Liseberg på julmarknad eller kanske nöjesfältet till våren?

Parkerar du i Focushuset mittemot kan du ta våra nyinstallerade rulltrappor ner till butikerna eller gatan!

Vi har åt Göteborgslokaler bytt ut två gamla rulltrappor till nya moderna ALT-rulltrappor!

Visst blir det snyggt med både sockelbelysning och handledarbelysning!

ALT Hiss har som ett av 36 företag i Sverige nominerats till Entrepreneur of the year 2018, en tävling anordnad i 60 länder av Ernst & Young. Nomineringen innebär att man i en exklusiv skara av entreprenörer fördelade på 6 regioner uppnått ett antal högt ställda kriterier för att sedan bedömas av en jury. 

ALT Hiss har under företagets 24 år gjort ett stabilt avtryck på den svenska hissmarknaden och blivit en långsiktig partner för såväl fastighetsägare som byggare och inte minst för många av våra sjukhus med dess specifika krav. 

ALT Hiss har alltid med småländsk envishet och entreprenörsanda anpassat verksamheten för att erbjuda marknaden de produkter som varit gångbara vid olika tidpunkter. Ett bra exempel är hissmodellen ”Optima” som sjösattes precis innan den stora byggboomen drog igång och starkt konkurrerar med världskoncernernas alternativ vilka produceras i lågkostnadsländer.
Företagets tillväxt har alltid finansierats med egna intjänade pengar.

Första uttagningen i tävlingen är gjord i dagarna och snart vet vi vilka i vår region som gått vidare till Sverigefinalen i Norrköping i november!

ALT Hiss i Stockholm har fått förtroendet att leverera 8 hissar till projektet Kv. Silvret i Vällingby som Erlandsson Bygg i Stockholm ska uppföra åt AB Svenska Bostäder.

Projektet innefattar ett punkthus med 10 våningar och 2 hissar varav en är brandbekämpningshiss samt ett lamellhus med 5 våningar och totalt 6 hissar.

Hissarna är ur  ALT:s modellprogram Trend.

 

Kontaktperson: Erik Björkqvist, 0472-390 730 eller Fredrik Sälgström, 08-410 212 61

Detta första halvår har varit hett på många vis! Mycket har präglats av montagen av 4 stora projekt: affärscentrat Kongahälla i Kungälv, ICON i Växjö med bland annat 3 stycken 2,5 m/s hissar på över 60 m, Eksjö lasarett med 8 hissar i en helt nybyggd vårdbyggnad och därtill kommer mycket modernisering i framför allt Skåne och Östergötland och därtill bl a serviceavtal med HFAB, det kommunala bostadsbolaget i Halmstad.
 
Vi har haft en oerhört god försäljning och ligger efter första halvåret 20 procent över budget! Växjös nya kommunhus och 8 stora moderniseringar åt Rikshem i Norrköping är 2 jobb som utmärker sig i orderlistan sista veckan innan semestern.
 
Du kan trots semestertider alltid nå oss genom vår växel som är bemannad normal arbetstid hela sommaren, 0472-390 700 så skickar dom dig till någon som kan hjälpa till oavsett var  i landet du befinner dig. Mejlen kan också rekommenderas om det är akuta frågor som inte kan vänta.
 
Vi önskar alla kunder, personal, leverantörer och andra partners en riktigt god sommar!

Under maj månad har vi tagit över ansvaret för 200 hissar åt Halmstad Fastighets AB, HFAB. Vi ska sköta det förebyggande underhållet och genom kontinuerlig uppdatering med kunden hela tiden hålla underhållsplanen aktuell för att minska oplanerade driftstopp.

I Karlskrona har vi fått ansvaret att sköta alla kommunens lyftanknutna produkter så som personhissar, varuhissar, lingångar, portar med mera. Det omfattar cirka 300 enheter och kräver bred kompetens på grund av spridningen av produkttyper.

De här avtalen innebär nyanställningar på bägge orterna.

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Magnusson, 0472-390 733

Jobba med hissar!

ALT Hiss är ett fåmansbolag med huvudkontor i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram som vi erbjuder över hela landet bl a genom våra regionkontor i Malmö, Göteborg, Norrköping och Stockholm. Med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi behöver utöka med hissmontörer till Stockholmsregionen för såväl montage av våra nyhissar som modernisering av befintliga i olika omfattning och fabrikat. Ett omväxlande och fritt jobb där vi vill att du har erfarenhet av såväl el som mekanik och till detta dessutom en dos kreativitet. Du jobbar oftast i par med en erfaren montör men också ensam med eget ansvar för montagen. Hisserfarenhet är en stark merit men inget nödvändigt då vi jobbar med lärlingssystem!

Varför jobba hos oss?
ALT Hiss producerar hissarna i Småländska Alvesta, vi ritar och bygger t ex apparatskåp vilket gör att du kan se och förstå vad det är du arbetar med. Du kan göra dina åsikter hörda om material och utförande och få förklaring till varför saker ser ut som dom gör.

Omväxling brukar vara stimulerande och vi erbjuder detta genom att vi har en mix av marknadens bredaste hissprogram för såväl nya hissar som modernisering med fokus på likväl flerbostadsbostadshus, kontor, sjukhus som industri. Du kommer i kontakt med såväl hydraul som linhissar och en och annan skruvhiss, varje produkt på sin plats!

Kontakta Ola Edenborg på ola.edenborg@alt.se eller Eric Rehnström på eric.rehnstrom@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan, vi kommer att tillämpa fortlöpande urval.

 

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen värderas som största tillgång!

Vi utökar nu med en Servicetekniker till Göteborg/Västra Götaland, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även till viss del portar. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och du bör ha elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och samverkar.

Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta Göran Björkqvist på goran.bjorkqvist@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan.

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Vi tackar alla kunder och medarbetare för ett fantastiskt 2017! Även i år har vi valt att istället för att skicka julkort lämnat ett bidrag till Barncancerfonden.

Vår växel är öppen alla arbetsdagar men stänger vid lunch 29/12.

Felanmälan är som vanligt på telefon 010-20 500 50

Vi har fått förtroendet och tecknat ett serviceavtal med Kalmar kommun att sköta det förebyggande underhållet och jourverksamheten för deras 90 hissar. Avtalstiden är 2+1+1 år och startar 2017-12-01.

Vill du veta mer, kontakta Mikael Magnusson 0472-390733

 

Vi har också fått förtroendet att levererar hissarna till fem nya sjukhusanläggningar med ett totalt värde på drygt 17 miljoner.

En stor psykiatrianläggning ska bygga av NCC på Ryhov i Jönköping där 7 hissar från 1250 kg till 4000 kg ska byggas. En liknande psykiatrianläggning projekteras i Kalmar med 5 hissar, beslut om byggnation där tas i mars och det är PEAB som är beställare.

Vi har också order på hissarna till en vårdanläggning på Oskarshamns sjukhus med Skanska som vår beställare, och psykiatrianläggning i Växjö med Dynacon som vår beställare samt Habiliteringen i Växjö med Landstinget som beställare och JSB som byggentreprenör.

Samtliga hissar är med maskinrum då det är i betydelsefulla byggnader där hissen är en stor del i verksamhetens funktion. Dessa entreprenader kommer att fortgå fram till 2021.

Vill du veta mer, kontakta Erik Björkqvist, 0472-390 730, eller Peter Kjellsson, 0472-390 702

2017-11-13 14:58:00

Stora framgångar i Skåne!

Vår Skåneregion har sålt in 2 stora projekt. Till LKF i Lund har vi fått förtroendet att under 3 år på fullservice sköta det förebyggande underhållandet på deras 174 hissar.

Till HSB:s Brf Vårregnet har vi fått förtroendet att under 1,5 år totalmodernisera deras hissbestånd på 17 hissar samt under 10 år sköta det förebyggande underhållet. Dessa båda order är värda ca 14 miljoner och kommer att ge nyanställningar.

Ansvariga säljare är för servicen Göran Svensson, 040-630 72 51 och moderniseringarna Nicklas Nilsson, 040-630 72 52.

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi söker Servicetekniker till Växjö och Värnamo/Gislaved, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar till viss del. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och sameverkar bör du ha. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår serviceledare Andreas Sjögren på andreas.sjogren@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan.

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Företrädesvis med hisserfarenhet med placering kring Lund. Arbetet innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar.
Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktigt. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap tillsammans med en blick för hur mekaniska komponeter arbetar och samverkar är kunskaper du bör ha.
Du ingår i vår jourgrupp och har egen servicebil. Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta! 

För frågor kontakta Nicklas Nilsson, 040-630 72 52 eller nicklas.nilsson@alt.se, som även tar emot ansökningar för tjänsten.

Vi behöver utöka vår bemanning både i vår el- och mekverkstad.

Vi behöver någon som vill bygga och koppla apparatskåp till hissar i sjukhus, hotell eller varför inte till ICON i Växjö!

Eller vill du hellre svetsa och skruva ihop bärramar till dessa hissar?

Skicka in din intresseanmälan med en beskrivning av dig och varför du tror just du är en av våra nya medarbetare på fabriken i Alvesta!

Skicka till anders.stenkilsson@alt.se , du kan också ställa frågor till honom om du undrar över något.

Vill du bygga kompletta hissar på fältet hos våra kunder någonstans i Sverige så skickar du din ansökan till magnus.lundstedt@alt.se

Hoppas du vill vara med och "lyfta Sverige" ihop med oss

Mässan hålls i Svenska Mässans hallar och vi finns i monter B01:14 och där är du välkommen att prata hissar hissars underhåll och höra varför vi anser att våra hissar är de mest miljövänliga på markanden!

På denna länken finns en officiell inbjudan och fribiljett: http://www.easyfairs.com/sv/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/foer-utstaellare/downloads/

Välkomna!

 

2017-07-07 14:53:35

Semestertider

Semestern är i faggorna och vi arbetar febrilt in i det sista. Vi kan se tillbaks på ett första halvår som för fjärde året i rad överstigit förväntningarna (läs budgeten) och vi har slagit nya rekord.

Till hösten ska vi börja bygga flera intressanta projekt: ICON i Växjö, Hedin Bil i Smista Allé, Hotell Masugnen i Linköping, Kongahälla i Kungsbacka, Kuststaden i Luleå – listan kan göras lång!

Söker du nya utmaningar så söker vi både säljare/projektledare i Stockholm, Projektör/konstruktör i Alvesta och montörer på de flesta orter i landet!

Som hissföretag med uppgift att 24-7 hjälpa människor och gods att ta sig upp och ner i olika fastigheter så kan du förståss nå oss hela sommaren, du ringer vår växel på 0472-390 700 (eller ditt lokala växelnummer) så finns vi på plats under normal kontorstid. Ringer du utanför kontorstid så är det vårt journummer: 010-205 00 50 och du hamnar på vår dygnet runt jour.

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

Nyhetsarkiv »

Hissguiden

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Hissdörrar »
Hisskorgar »
Knappar & tablåer »

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 010-20 500 50
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
E-postadress
Text/Fråga