Vi utökar och söker en Servicetekniker till Kalmar/Oskarshamnregionen

2018-01-31 20:27:19

Jobba med hissar!

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi utökar nu med en Servicetekniker till Kalmar/Oskarshamnregionen, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även till viss del portar. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och du bör ha elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och samverkar. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår distriktschef Erik Johansson på erik.johansson@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Fler nyheter

Vi tackar alla kunder och medarbetare för ett fantastiskt 2017! Även i år har vi valt att istället för att skicka julkort lämnat ett bidrag till Barncancerfonden.

Vår växel är öppen alla arbetsdagar men stänger vid lunch 29/12.

Felanmälan är som vanligt på telefon 010-20 500 50

Vi har fått förtroendet och tecknat ett serviceavtal med Kalmar kommun att sköta det förebyggande underhållet och jourverksamheten för deras 90 hissar. Avtalstiden är 2+1+1 år och startar 2017-12-01.

Vill du veta mer, kontakta Mikael Magnusson 0472-390733

 

Vi har också fått förtroendet att levererar hissarna till fem nya sjukhusanläggningar med ett totalt värde på drygt 17 miljoner.

En stor psykiatrianläggning ska bygga av NCC på Ryhov i Jönköping där 7 hissar från 1250 kg till 4000 kg ska byggas. En liknande psykiatrianläggning projekteras i Kalmar med 5 hissar, beslut om byggnation där tas i mars och det är PEAB som är beställare.

Vi har också order på hissarna till en vårdanläggning på Oskarshamns sjukhus med Skanska som vår beställare, och psykiatrianläggning i Växjö med Dynacon som vår beställare samt Habiliteringen i Växjö med Landstinget som beställare och JSB som byggentreprenör.

Samtliga hissar är med maskinrum då det är i betydelsefulla byggnader där hissen är en stor del i verksamhetens funktion. Dessa entreprenader kommer att fortgå fram till 2021.

Vill du veta mer, kontakta Erik Björkqvist, 0472-390 730, eller Peter Kjellsson, 0472-390 702

2017-11-13 14:58:00

Stora framgångar i Skåne!

Vår Skåneregion har sålt in 2 stora projekt. Till LKF i Lund har vi fått förtroendet att under 3 år på fullservice sköta det förebyggande underhållandet på deras 174 hissar.

Till HSB:s Brf Vårregnet har vi fått förtroendet att under 1,5 år totalmodernisera deras hissbestånd på 17 hissar samt under 10 år sköta det förebyggande underhållet. Dessa båda order är värda ca 14 miljoner och kommer att ge nyanställningar.

Ansvariga säljare är för servicen Göran Svensson, 040-630 72 51 och moderniseringarna Nicklas Nilsson, 040-630 72 52.

ALT Hiss är ett familjeägt bolag med rötterna i djupaste Småland. Vi har egen produktion och ett av Sveriges bredaste hissprogram, med en omsättning i koncernen närmre 200 milj och över hundra arbetskamrater har du en back up få förunnat i ett litet flexibelt bolag!

Vi söker Servicetekniker till Växjö och Värnamo/Gislaved, företrädesvis med hisserfarenhet. Tjänsten innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar till viss del. Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktiga. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap med en blick för hur mekaniska komponenter arbetar och sameverkar bör du ha. Tjänsten kräver B-körkort då du tillhandahålles servicebil.

Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta!

Kontakta vår serviceledare Andreas Sjögren på andreas.sjogren@alt.se om du vill veta mer och dit skickar du också din ansökan.

Tveka inte, ta chansen att komma med i ett positivt gäng på ett företag med drag och där personalen är vår största tillgång!

Företrädesvis med hisserfarenhet med placering kring Lund. Arbetet innebär att du utför förebyggande underhåll på hissar och rulltrappor men även portar.
Du är till stor del vårt ansikte utåt mot kunden och goda sociala egenskaper är därför viktigt. Felsökning och reparationer är en del av arbetet och elkunskap tillsammans med en blick för hur mekaniska komponeter arbetar och samverkar är kunskaper du bör ha.
Du ingår i vår jourgrupp och har egen servicebil. Ett friare arbete under ansvar är svårt att hitta! 

För frågor kontakta Nicklas Nilsson, 040-630 72 52 eller nicklas.nilsson@alt.se, som även tar emot ansökningar för tjänsten.

Vi behöver utöka vår bemanning både i vår el- och mekverkstad.

Vi behöver någon som vill bygga och koppla apparatskåp till hissar i sjukhus, hotell eller varför inte till ICON i Växjö!

Eller vill du hellre svetsa och skruva ihop bärramar till dessa hissar?

Skicka in din intresseanmälan med en beskrivning av dig och varför du tror just du är en av våra nya medarbetare på fabriken i Alvesta!

Skicka till anders.stenkilsson@alt.se , du kan också ställa frågor till honom om du undrar över något.

Vill du bygga kompletta hissar på fältet hos våra kunder någonstans i Sverige så skickar du din ansökan till magnus.lundstedt@alt.se

Hoppas du vill vara med och "lyfta Sverige" ihop med oss

Mässan hålls i Svenska Mässans hallar och vi finns i monter B01:14 och där är du välkommen att prata hissar hissars underhåll och höra varför vi anser att våra hissar är de mest miljövänliga på markanden!

På denna länken finns en officiell inbjudan och fribiljett: http://www.easyfairs.com/sv/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/fastighetsmaessan-goeteborg-2017/foer-utstaellare/downloads/

Välkomna!

 

2017-07-07 14:53:35

Semestertider

Semestern är i faggorna och vi arbetar febrilt in i det sista. Vi kan se tillbaks på ett första halvår som för fjärde året i rad överstigit förväntningarna (läs budgeten) och vi har slagit nya rekord.

Till hösten ska vi börja bygga flera intressanta projekt: ICON i Växjö, Hedin Bil i Smista Allé, Hotell Masugnen i Linköping, Kongahälla i Kungsbacka, Kuststaden i Luleå – listan kan göras lång!

Söker du nya utmaningar så söker vi både säljare/projektledare i Stockholm, Projektör/konstruktör i Alvesta och montörer på de flesta orter i landet!

Som hissföretag med uppgift att 24-7 hjälpa människor och gods att ta sig upp och ner i olika fastigheter så kan du förståss nå oss hela sommaren, du ringer vår växel på 0472-390 700 (eller ditt lokala växelnummer) så finns vi på plats under normal kontorstid. Ringer du utanför kontorstid så är det vårt journummer: 010-205 00 50 och du hamnar på vår dygnet runt jour.

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

2017-07-05 09:43:02

Säljare/projektledare

ALT Hiss har varit verksamma i Stockholm i över 20 år i blygsam skala, under 2 års tid har vi lagt grunden för att växla upp och ta nästa steg. Vi har tydligen gjort det framgångsrikt för vår säljare och platschef blev headhuntad till nya utmaningar!

Vill du vara med och ta över stafettpinnen så är vår tanke ungefär så här:
Du har en bakgrund inom hiss med försäljning, gärna även med teknisk bakgrund även om vår teknikavdelning och övrig personal finns med som support.
Grunden för oss är idag nyhissförsäljning, du får tillgång till ett av marknadens bredaste sortiment med allt från plattformshissar, hydraul och linhissar med och utan maskinrum och rulltrappor.
Känner du dig mer bekväm med eftermarknad så är vårt nästa steg att även i Stockholm öka denna verksamhet och beslut är redan taget att komplettera med en eftermarknadssäljare.
Med över 100 arbetskamrater och stor del svenskproducerat material från Alvesta i Småland ser vi bara möjligheter för rätt person!

Har du frågor: mejla vår VD Göran Björkqvist eller säljchef Peter Kjellsson på förnamn.efternamn@alt.se och/eller gå in på vår hemsida alt.se och bekanta dig!

Ansökan med CV skickar du till Göran Björkqvist via mejl senast 6 augusti.

2017-07-05 09:42:05

Projekteringsingenjör

ALT Hiss växer och vi behöver utöka vår teknikavdelning för att dels ta hand om den ökande orderstocken men också för att utveckla våra produkter för framtiden.

Vi söker en konstruktör/projektör till vår mekaniska sida till ett omväxlande arbete som innebär både Cad-ritning, teknisk beredning och framtagande av underlag för såväl beställning som tillverkning. Vi ser goda möjligheter för rätt person att utvecklas inom företaget!

Låter det intressant, skicka din ansökan med CV till anders.stenkilsson@alt.se senast 6 augusti.
Anders svarar också gärna på frågor per mejl om du vill veta mer.

Du kan läsa mer om oss på alt.se

Funkar för livet är en mötesplats om funktionsnedsättning som går av stapeln i Kalmar Sportcenter 3-4 maj (fri entré!). I vår monter kan du se ett urval av våra hissar och träffa Erik Johansson och Maria Gustavsson.

Läs mer om mässan i pdf:en.

Trä är ett naturligt, hållbart och återvinningsbart material med många användningsområden – bland annat är trä ett uppskattat och beprövat byggmaterial. För flervåningshus är trä ett material på stark frammarsch inom modernt byggande. Idag byggs nästan 20 procent av flervåningshusen med trästomme.  

Träd tar upp koldioxid när de växer och lagrar kolet i träet. Att använda trä är ett bra sätt att hålla nere energiförbrukningen samtidigt som kolet bevaras i träet. Trä kan sedan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

När vi själva får välja byggs våra hisskorgar med stomme av träskivor med ett laminat baserat på träråvara. Det är inte bara ett starkt och praktiskt material att bygga hisskorgar av, det är också i allra högsta grad miljövänligt och framställs till största delen av spillbitar när man sågar brädor och plank. Att golvet sedan är gjort av svensk gran och håller för att dra in till exempel en lastad palltruck under byggtiden gör ju inte saken sämre!

Vår slutsats är helt enkelt att framtiden byggs i trä. 


Om brand och brandcertifiering

På ALT har vi löst brandproblematiken när hissen är placerad i anslutning till utrymningsväg genom att använda en brandcertifierad väggskiva med flamskyddat ytlaminat. Därav kan vi erbjuda en hiss som uppfyller alla gällande brandkrav även med en miljövänlig hisskorg av trä!


Därför är det bra att använda trä

  • Träprodukter fungerar som en kolsänka under hela sin livstid.
  • Att använda träprodukter är bra för vårt klimat, det ökar effekten av kolsänkan och minskar halten koldioxid i atmosfären.
  • Trä har mycket goda värmeisolerande egenskaper.
  • Trä är förnybart.
  • Trä har den lägsta energiförbrukningen och de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial.
  • Trä är lätt att materialåtervinna.

Vi söker en kontraktssäljare för förebyggande underhåll av på marknaden förekommande hissar och rulltrappor. Du kommer utöver lokal försäljning även ansvara för storkunder över våra regioner och du samarbetar då med serviceteknikerna och säljarna på regionkontoren.
Målgruppen är privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsförvaltare, rikstäckande fastighetsbolag, kommuner med flera. 
Utöver ren kontraktsförsäljning kommer du att assistera vår serviceavdelning med diverse uppdrag såsom reservdelsförsäljning och offerera mindre reparationer och hjälpa till med underhållsplaner till våra servicekunder.

Givetvis är du öppen och social i din läggning, du är målmedveten och ger inte upp i första taget. Du behöver inte vara född med en skiftnyckel i handen då du är mer säljare än tekniker, men ett tekniskt intresse och lite känsla för både el och mekanik är klart meriterande.

Kille eller tjej, gammal eller ung  –  rätt personlighet med bra driv avgör! Du är placerad i Alvesta och reser huvudsakligen på Småland, Blekinge och Halland, men även storstäderna när det gäller riksavtal. Flexibel arbetstid då det förekommer en del kvällsmöten. Du håller till att börja med egen bil mot milersättning men på sikt tillhandahålles du tjänstebil.

Vill du veta mer?
Kontakta Peter Kjellsson på 0472-390 702 på sälj eller Andreas Sjögren på 0472-390719 på service.
Känns det rätt att fortsätta karriären i ett expansivt företag med personalen som största tillgång för att ge kunden bästa service, skicka då din ansökan till info@alt.se. Vi har inget sista datum utan avgör när rätt sökande hörts av!

Efter ungefär 25 år har en hiss nått sin livslängd. Många hisstillverkare byter då ut hela hissen. Men det gör inte vi på ALT Hiss. Vi återanvänder istället hissen. Det sparar miljö, resurser och pengar. 

Stora delar av en hiss har väldigt lång livslängd. Det är resursslöseri att byta ut dessa delar i onödan. När våra hissar nått sin livslängd, det vill säga ungefär 25 år, byts inte hela hissen ut. Istället byts elutrustning och rörliga slitdelar. De tunga mekaniska delarna håller för ytterligare ett antal ”livslängder”.  

–  Idag skulle vi behöva 1,6 jordklot för att matcha vår konsumtion och vår användning av jordens råvaror. Om alla på jorden skulle leva som oss i Sverige skulle vi behöva drygt fyra jordklot. Det är inte långsiktigt hållbart. Även vi som hisstillverkare måste dra vårt strå till stacken. Därför är vi mycket nöjda med att vi kan återanvända våra hissar istället för att helt ersätta dem, säger Peter Kjellsson, Marknadschef.

Traditionell bärram möjliggör återanvändning
Vi  konstruerar våra hissar så att de kan moderniseras och återanvändas flera gånger. ALT går mot branschtrenden som bland annat är att bygga hissar utan bärram. Vi gör inte heller som många tillverkare att vid modernisering ersätta väl fungerande stålkonstruktioner för att det är lättare att installera en ny hiss än att återanvända det som går. 

 

 

ALTs hissar byggs utifrån en traditionell bärram av stål. Företagets nyhissprogram är moduluppbyggt, moduler som man vid modernisering av hissar använder sig av för att effektivt bibehålla och återanvända de stora, tunga komponenterna – som har störst miljöpåverkan – och bara ersätta det som verkligen behöver bytas ut eller där teknikutvecklingen har gått framåt. Det blir både en stor material- och energibesparing.

 

 

–  Det är väldigt viktigt med energieffektiva hissar – och alla våra hissar klarar miljöklass A – men ur ett miljö- och energiperspektiv anser vi det helt nödvändigt att titta på hela livsscykeln. Vi anser att det inte går att kasta ut hissar istället för att återanvända dem, med motiveringen att nya hissar har lägre energiförbrukning, säger Peter Kjellsson och avslutar: 

–    Det tar nämligen över 30 år att spara in den lägre energiförbrukningen jämfört med den energi som behövs för att framställa materialet till en ny hiss. Lägger vi dessutom till den koldioxid som släpps ut vid materialproduktionen blir det än mer självklart att det är en vinst både för miljö och plånbok att återanvända hissar. 

I vår broschyr om återanvändning kan du läsa mer.

Xenter har nu öppnat ansökningsomgången till höstens klass på hissteknikerutbildningen i Tumba. Sista ansökningsdag är 9 maj.

 

Information om utbildningen finns på Xenters webblats. 

Vi är med på Fastighetsmässan i Kista 15-16 mars. Du hittar oss i monter Q:10. Välkommen att komma förbi och prata med oss!

Vi får ofta frågan om man kan få bidrag för att installera hiss och nu kan vi ge ett sådant besked. Staten har beslutat att ge bidrag upp till 200.000:- specifikt för att öka antalet seniorlägenheter, stödet gäller också för installation av hiss i befintliga flerbostadshus för att öka möjligheten till kvarboende. Stödets söks av fastighetsägaren och kan även sökas retroaktivt.

I länkarna nedan finns information samt ansökningsblankett.

Bilaga informationsbroschyr-om-stod-till-bostader-for-aldre.pdf

Bilaga ansokningsblankett.pdf

2016-12-21 21:10:38

Nya hissar till HSB i Malmö

Vi har fått förtroendet att byta ut hissar åt HSB:s Brf Hagalund i Malmö. Komplett utbyte av nio stycken linhissar med nio våningar till helt nya Trend 400-hissar.

Entreprenaden är såld via vårt regionkontor i Malmö och kontaktperson Nicklas Nilsson, 040-630 72 52.

Vi är med på Bostadsrättsmässorna i Malmö 7-8 oktober och i Göteborg 11-12 november. Välkommen att komma förbi och prata med oss!

Vi har tagit hem två intressanta ordrar. I den första har vi fått förtroendet att leverera två hydraulhissar, varav den ena är med öppningar åt tre(!) håll i hisskorgen, samt ett låglyftande lyftbord integrerat med golvet, till Gustav Vasa kyrka i Stockholm. Hissarna kommer anpassas för att smälta in i kyrkans miljö och planlösning för minimal påverkan på kyrkans estetiska utformning. Beställare är M3 Bygg som är totalentreprenör till Svenska Kyrkan.

Vi har också sålt två linhissar till P-hus i Tumba centrum. Dessa hissar går i väljare och 1,6 m/s. Beställare är Citycon.
 
Kontaktperson för bägge entreprenaderna är Jonas Karlsson, jonas.karlsson@alt.se, telefon 08-410 212 65.

Nyhetsarkiv »

Hissguiden

Svara på några frågor så visar vi vilken hiss som passar bäst för dina behov »

Komponenter

Om du önskar något utöver vår standardhiss kan du med ALTs modulsystem anpassa hissen efter dina behov.
Dörrmoduler »
Korgmoduler »
Knappmoduler »

Kontakta oss

 

Kundtjänst: 0472-390 700
Jour: 0470-167 00
E-post: info@alt.se

Kontaktuppgifter till våra regionkontor eller en specifik medarbetare


Kontaktformulär

Namn
Telefon
E-postadress
Text/Fråga